Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 14. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
4 ks |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Kapustové pyré: | |
300 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 PL zavárané |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
- 2
Cibuľu nakrájame na jemné plátky, speníme na panvici s olejom, pridáme cukor a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme nakrájane jablká, zaflambujeme koňakom, prihodíme odležané pečienky a prudko opečieme z každej strany. Podlejeme vínom, necháme prevrieť a pred dokončením pečienky dochutíme soľou a korením.
- 3
Kapustové pyré: Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú červenú kapustu, podusíme ju, kým nepustí šťavu a keď sa táto vyparí, podlejeme vodou. Spolu s bobkovým listom, cukrom a s trochou rasce, soli a octu dusíme domäkka. Na konci môžeme dochutiť citrónovou šťavou alebo ovocným octom, dochutiť brusnicami. Keď je kapusta hotová, dáme ju do mixéra a dobre ju rozmixujeme, úplne do hladka.
- 4
Do hrnca alebo fritézy nalejeme olej a do rozpáleného vložíme lokše a fritujeme ich do chrumkava. Položíme na sací papier, aby odtiekol tuk, a servírujeme s pečienkou a kapustovým pyré. Dozdobíme jarnou cibuľkou.
Tiež kačacia pečeň:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu