Opečený ovčí syr
Opečený ovčí syr

Opečený čerstvý ovčí syr

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 17:19
Opečený čerstvý ovčí syr
Foto: helena10

Poriadnu hrudu čerstvého ovčieho syra a bryndze sme už skôr dostali od dobrého známeho z obce Jarabina, ktorý má farmu, kde chová ovce Zobraziť celý popisPoriadnu hrudu čerstvého ovčieho syra a bryndze sme už skôr dostali od dobrého známeho z obce Jarabina, ktorý má farmu, kde chová ovce aj kravy. Časť syra sa zjedla čerstvá hneď a tentokrát bol aj opekaný na obed, lebo vyprážaný sme robili častejšie.

Suroviny

Okrem toho:
 uvarené
 domáci (z divokých sliviek alebo červených ríbezlí)



Postup

  1. 1

    Čerstvý syr nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a na troške oleja na miernom plameni opečieme z oboch strán. Nerozlieva sa. Opečený si každý posolí podľa svojej chuti, ak treba.

  2. 2

    Boli k nemu varené zemiaky a domáci lekvár z divokých sliviek alebo červených ríbezlí. Opečený ovčí syr sme si dupľovali, lebo nám veľmi chutil.

Diskusia k receptu

mamka4
Ďakujem za vysvetlenie. Ovčí syr máme veľmi radi. Zopár krát som skúšala vyprážať. Raz sa mi nepodaril, bol veľmi čerstvy, až tekutý, ale tvoj tanier vyzerá chutne.
1x haji
haji
Není nad blízké domácí zdroje, zvláště sýra, to by se mi líbilo. Krásně opečený, drží tvar.