Opečený čerstvý ovčí syr
Poriadnu hrudu čerstvého ovčieho syra a bryndze sme už skôr dostali od dobrého známeho z obce Jarabina, ktorý má farmu, kde chová ovce Zobraziť celý popisPoriadnu hrudu čerstvého ovčieho syra a bryndze sme už skôr dostali od dobrého známeho z obce Jarabina, ktorý má farmu, kde chová ovce aj kravy. Časť syra sa zjedla čerstvá hneď a tentokrát bol aj opekaný na obed, lebo vyprážaný sme robili častejšie.
Postup
-
1
Čerstvý syr nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a na troške oleja na miernom plameni opečieme z oboch strán. Nerozlieva sa. Opečený si každý posolí podľa svojej chuti, ak treba.
- 2
Boli k nemu varené zemiaky a domáci lekvár z divokých sliviek alebo červených ríbezlí. Opečený ovčí syr sme si dupľovali, lebo nám veľmi chutil.
Tiež ovčí syr:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu