Kávové cupcakes s vlašskými orechmi
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Muffiny: | |
| 120 ml silné |
|
| 1 PL |
|
| 240 g |
|
| 1 balenie |
|
| 1/2 KL |
|
| 125 g zmäknuté |
|
| 150 g |
|
| 1 balenie |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 hrsť (nasekané) |
|
| Kávový krém: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 50 ml silné |
|
| 100 ml |
|
| Na ozdobu: | |
| 1 hrsť (nasekané) |
|
Postup
-
1
V šálke spolu vymiešame uvarenú kávu a lyžicu instantnej kávy. Odložíme bokom.
- 2
V miske navážime múku, ktorú premiešame s kypriacim práškom a soľou. Odložíme bokom.
- 3
Vo väčšej miske postupne vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a celým vajíčkom.
- 4
Potom po tretinách pridávame a postupne zašľahávame kávovú zmes, múku a kyslú smotanu (po lyžiciach).
- 5
Nakoniec vmiešame oriešky nasekané na väčšie kúsky.
- 6
Zmesou naplníme košíčky na muffiny do 3/4. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 20 minút.
- 7
Medzitým si pripravíme kávový krém postupným vyšľahávaním mascarpone s cukrom, kávou a smotanou. Uložíme do chladu.
- 8
Tuhý krém striekame cukrárskym vreckom na vychladnuté mufinky a finálne posypeme nasekanými orieškami, ktoré sme opražili na suchej panvici.
Tiež cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Držím palce, nech spievajú! ❤️
Nemám haji, len moja chladnička je reálne vždy takmer prázdna 🤣
Haha, jsi mě dostala, že je reálně vždy takmer prázdna! Takovou prázdnotu bych si dala líbit... haha
Dobré ráno a úspěšný nový týden!