Kávové cupcakes s vlašskými orechmi
príprava
na 180 °C
Suroviny
Muffiny: | |
120 ml silné |
|
1 PL |
|
240 g |
|
1 balenie |
|
1/2 KL |
|
125 g zmäknuté |
|
150 g |
|
1 balenie |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 hrsť (nasekané) |
|
Kávový krém: | |
250 g |
|
100 g |
|
50 ml silné |
|
100 ml |
|
Na ozdobu: | |
1 hrsť (nasekané) |
|
Postup
-
1
V šálke spolu vymiešame uvarenú kávu a lyžicu instantnej kávy. Odložíme bokom.
- 2
V miske navážime múku, ktorú premiešame s kypriacim práškom a soľou. Odložíme bokom.
- 3
Vo väčšej miske postupne vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a celým vajíčkom.
- 4
Potom po tretinách pridávame a postupne zašľahávame kávovú zmes, múku a kyslú smotanu (po lyžiciach).
- 5
Nakoniec vmiešame oriešky nasekané na väčšie kúsky.
- 6
Zmesou naplníme košíčky na muffiny do 3/4. Pečieme pri teplote 180 °C zhruba 20 minút.
- 7
Medzitým si pripravíme kávový krém postupným vyšľahávaním mascarpone s cukrom, kávou a smotanou. Uložíme do chladu.
- 8
Tuhý krém striekame cukrárskym vreckom na vychladnuté mufinky a finálne posypeme nasekanými orieškami, ktoré sme opražili na suchej panvici.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Držím palce, nech spievajú! ❤️