Kačacia pečeň

Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
  2. Cibuľu nakrájame na jemné plátky, speníme na panvici s olejom, pridáme cukor a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme nakrájane jablká, zaflambujeme koňakom, prihodíme odležané pečienky a prudko opečieme z každej strany. Podlejeme vínom, necháme prevrieť a pred dokončením pečienky dochutíme soľou a korením.
  3. Kapustové pyré: Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú červenú kapustu, podusíme ju, kým nepustí šťavu a keď sa táto vyparí, podlejeme vodou. Spolu s bobkovým listom, cukrom a s trochou rasce, soli a octu dusíme domäkka. Na konci môžeme dochutiť citrónovou šťavou alebo ovocným octom, dochutiť brusnicami. Keď je kapusta hotová, dáme ju do mixéra a dobre ju rozmixujeme, úplne do hladka.
  4. Do hrnca alebo fritézy nalejeme olej a do rozpáleného vložíme lokše a fritujeme ich do chrumkava. Položíme na sací papier, aby odtiekol tuk, a servírujeme s pečienkou a kapustovým pyré. Dozdobíme jarnou cibuľkou.