Kačacia pečeň
Lokša s pečienkami, kapustovým pyré a flambovanými jablkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie pečienky očistíme a zalejeme studeným mliekom. Necháme cez noc v chladničke.
- Cibuľu nakrájame na jemné plátky, speníme na panvici s olejom, pridáme cukor a necháme trochu skaramelizovať. Pridáme nakrájane jablká, zaflambujeme koňakom, prihodíme odležané pečienky a prudko
opečieme z každej strany. Podlejeme vínom,
necháme prevrieť a pred dokončením pečienky
dochutíme soľou a korením.
- Kapustové pyré: Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú červenú
kapustu, podusíme ju, kým nepustí šťavu a keď
sa táto vyparí, podlejeme vodou. Spolu s bobkovým listom, cukrom a s trochou rasce, soli a octu
dusíme domäkka. Na konci môžeme dochutiť citrónovou šťavou alebo ovocným octom, dochutiť
brusnicami. Keď je kapusta hotová, dáme ju do
mixéra a dobre ju rozmixujeme, úplne do hladka.
- Do hrnca alebo fritézy nalejeme olej a do
rozpáleného vložíme lokše a fritujeme ich do
chrumkava. Položíme na sací papier, aby odtiekol tuk, a servírujeme s pečienkou a kapustovým
pyré. Dozdobíme jarnou cibuľkou.
|