Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracia saltimbocca s opekanými zemiakmi a mrkvovým šalátom videorecept

tuvarichlap - fotkatuvarichlap, 10. marca 2021

Jednoduchý taliansky recept na prípravu kuracích pŕs obalených v parmskej šunke s citrónovým výpekom.
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

4 ks
4 ks
30 g
z 1 citróna
400 ml
1 ČL
Opekané zemiaky:
800 g menšie
 čerstvý
2 strúčiky
50 g
Mrkvový šalát:
1 ks väčšia
1/4 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvový šalát: Očistenú mrkvu nastrúhame na jemno a pridáme nakrájaný pór. Zmiešame s majonézou a dochutíme soľou a korením. Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Opekané zemiaky: Zemiaky prekrojíme na polovice a v šupke uvaríme. Scedíme a na rozpustenom masle opečieme spolu s rozmarínom do zlatista. Na koniec pridáme nakrájaný cesnak, soľ, korenie a odstavíme z ohňa, aby cesnak nezhorkol.

  3. 3

    Kuracie prsia nakrojíme, ochutíme soľou, korením a obalíme v parmskej šunke. Následne obalíme v múke a postupne jedno po druhom opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Mäso vyberiem z panvice, zlejeme nadbytočný olej. Všetko mäso vrátime späť na panvicu, zalejeme vývarom a dusíme zhruba 5 minút.

  4. 4

    Po udusení mäso vyberieme a do výpeku pridáme citrónovú šťavu, privedieme k varu. Na záver pridáme maslo, šalviu. Stiahneme z ohňa a necháme maslo roztopiť, podľa hustoty pridáme vo vode rozpustený Solamyl. Dochutíme soľou a korením.

  5. 5

    Na tanier naložíme rozmarínové zemiaky, mrkvový šalát, saltimboccu a prelejeme omáčkou. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu