Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou

Richard Noskovič
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 5. novembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava
180 min
na 170 °C

Suroviny

4 ks
200 g
250 g
70 g
100 ml
100 g
300 g
50 ml
80 g
50 ml
100 ml
150 g čerstvých alebo sterilizovaných
50 g (do sliviek)
200 g
2 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, zalejeme zohriatou masťou, zakryjeme a dáme piecť pri teplote 170 °C na 2,5 hodiny. Pekáč odokryjeme a zapekáme do zlatohneda a chrumkava.

  2. 2

    Cibuľu očistíme, nakrájame, vložíme do kastróla, pridáme 300 ml vody, cukor, víno, soľ, 50 g masla a varíme domäkka, aby sa časť tekutiny vyparila. Potom zmes vymixujeme a prípadne dochutíme soľou alebo cukrom.

  3. 3

    Bataty očistíme, nakrájame nadrobno, v kastróli restujeme na olivovom oleji na miernom ohni, podlejeme vodou a likérom, osolíme a varíme. Rozmixujeme na hladké pyré.

  4. 4

    Zemiaky dáme upiecť do rúry. Po vychladnutí pridáme žĺtok, soľ a roztlačíme. Vytvarujeme krokety, ktoré obalíme vo zvyšných vajciach a v strúhanke. Po stuhnutí v chladničke vyprážame v oleji.

  5. 5

    Časť batatového pyré odoberieme do kastróla, pridáme smotanu, 50 g masla a privedieme do varu za občasného miešania. Zmes prepasírujeme cez sitko a nalejeme do fľaše na šľahačku. Vo fľaši riadne pretrepeme a pridáme 2 bombičky.

  6. 6

    Slivky odkôstkujeme, posypeme cukrom a dáme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 170 °C, kým sa nespraví karamel z cukru. Upečené slivky s worcesterskou omáčkou, soľou a korením rozmixujeme a prepasírujeme.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist