Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husacie stehná som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Na panvici som rozohriala masť a stehná som sprudka opiekla.
-
3
Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.
-
4
Výpek, na ktorom som opekala stehná som preliala do keramickej misy, nakrájala som jarnú cibuľku a opiekla.
-
5
Pridala som stehná, osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou.Podliala som vývarom, zakryla a najprv som mäso dusila do mäkka, potom som ho odkryla a nechala na vrchu opiecť do chrumkava. Počas dusenia som ich vždy podliala malým množstvom vývaru.
-
6
Hotové upečené stehná som ešte poliala 2 lyžicami červeného vína.
-
7
Pokiaľ sa stehná piekli, pripravila som cesto na lokše. Rozdelila na menšie časti a vyvaľkala.
-
8
Všetky pripravené.
-
9
Opekala na suchej panvici a potom som ich potrela roztopenou masťou.
-
10
Ukladala som ich na tanier a aby zostali dlhšie teplé a krehké, zakryla ich druhým tanierom.
-
11
Hotové jedlo som podávala s červenou kapustou a lokšami. Prajem vám dobrú chuť
Vyborne, len tieto husi, ktore nie su krmene kukuricou, maju celkon inu chut ako domace, ktore si pamatam z detstva...preto som zaverom poliala maso cervenym vinom..
Dakujem pekne za komentar..
Ano, bolo velmi chutne maso..
Dakujem pekne za komentar...
Veru tak... Dakujem pekne za komentar..
Tesim sa, ze sa ti moj obed pozdava...najlepsie a najviac sa slubuje vtedy, ked praca nie je, lebo kym bude aj na sluby sa zabudne... Dakujem pekne za komentar...