/ 2. stránka receptov

  • Barania polievka (fotorecept)

    Barania polievka (fotorecept)

    Keď Vám tečú slinky, na kus baraninky. U nás doma veľmi obľúbená polievka. Najlepšia je z baranieho či teľacieho mäsa. Dá sa samozrejme použiť aj iný druh, určite by to však malo byť mäso výraznejšej chuti....

  • Boršč od Dnepra (fotorecept)

    Boršč od Dnepra (fotorecept)

    Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy. Recept je jednoduchý, ale skutočne dobrý sa mi vydaril až po dvoch rokoch skúšania. Nevaril som ho každý deň, ale som...

  • Harira - marocká polievka (fotorecept)

    Harira - marocká polievka (fotorecept)

    Túto polievku so prvý krát jedla v Marrakéši a zamilovala som si ju. Odvtedy si ju robím aj doma. Je vynikajúca :)

  • Hornozemplínska baraninová jucha

    Hornozemplínska baraninová jucha

    Niečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je dobrou voľbou aj pre gurmána, ktorý chce spoznávať jedlá neobjavené, ale mimoriadne dobré.

  • Kuru Fasulye

    Kuru Fasulye

    Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila od rodiny manžela, ale kedže turecko je velké a zvyky rôzne, sa niake tie maličkosti v príprave tohto jedla môžu aj líšiť....

  • Recept bez obrázku

    Baranie stehno podľa Louisa

    Inšpiráciou receptu bolo diviačie stehno na šípkovej omáčke, ktoré pripravil Louis. Pri diviačom stehne iste pamätáte na kultový spor ohľadne uloveného diviaka v "Slavnostích sněženek": na šípkové omáčce nebo s knedlíkem a zelím. Pôvodne francúzsky recept...

  • Baraní guláš

    Baraní guláš

    Nie je to ziaden pravy, autenticky, madarsky, slovensky, cesky ani kotlikovy. Jednoducho poctive, domace jedlo zo surovin, ktore som bola schopna dat dokopy, ked na mna prisla chut na gulas.

  • Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom (videorecept)

    Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom (videorecept)

    Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Jeden z výborných receptov sú Spring rolls/jarné závitky plenené mletým mäskom. Mix papriky, zázvoru a...

  • Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept)

    Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept)

    Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Je to podobné našej Slovenskej plnenej paprike, ale nieje to to isté. Paprika dodáva super...

  • Recept bez obrázku

    Jemný baraní guláš

    Baranina je skvelé mäso, a pokiaľ máte dobrého mäsiara, nemusíte sa báť ani niektorými často spomínaného špecifického pachu. Mladé, ročné ovce / barance ho majú zanedbateľný. Uvedený postup ho dokáže ešte viac obmeniť.

  • Nakladaná baranina
  • Recept bez obrázku

    Pospolitý guláš s haluškami podľa J. Babilona

    Guláš je pastierske jedlo (gulyás - pastier stáda) a pretože hovädzina bola vzácna a drahá, v tejto podobe ho pastieri a ani vidiečania vlastne ani nepripravovali. Je to mestský "vynález" a v Budapešti a Viedni sa pripravuje...

  • Mahsi kusa [plnené baby cukety]

    Mahsi kusa [plnené baby cukety]

    Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k obedu, navstevy. Mahsi kusa- plnene baby cukety sa robia na rozne sposoby. Varia sa v paradajkovej omacke, besamelovej...

  • Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily

    Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily

    Recept je arabská kuchyňa. Irak. Tento chlieb laham, je tradíciou v Iraku. Pečie sa často ako obyčajný chlieb. Chlieb sa je sám, alebo s čajom. Vhodný na raňajky, večere, desiatu,...

  • Hünkar Beğendi

    Hünkar Beğendi

    Imam omdlel. Mamka&dcéra. Rozprárané brucho. Áno, aj takéto prečudesné názvy nesú staré osmanské jedlá, ktoré pretrvali v tureckej kuchyni dodnes. Jedným z nich je aj dusená jahňacina podávaná so syrovo-baklažánovým pyré. Pomenovali...

  • Dusená baranina s hubami
  • Srbská pljeskavica (fotorecept)

    Srbská pljeskavica (fotorecept)

    Pljeskavica je špecialita typická nielen pre Srbsko, ale i Bosnu, Macedoniu, Albánsko a inde. Pripraviť pravú Pljeskavicu nie je také jednoduché, hoci je iba z mála ingrediencií, má svoje špecifiká technologického postupu....

  • Čevapčiči

    Čevapčiči

    Prvý krát tento recept robím z troch druhov mäsa a konečne som pochopil, prečo to tak musí byť. Baranina tam nesmie chýbať.

  • Etlı barbunya alebo turecké národné jedlo

    Etlı barbunya alebo turecké národné jedlo

    Viete aké je turecké národné jedlo? Ak tipujete nejaký kebap či baklavu, tak ste na omyle. Tureckým najobľúbenejším a dá sa povedať národným jedlom je - fazuľa. No ano, obyčajná fazuľa, pripravená na milión...

  • Tekvicový prívarok s baraním rebierkom

    Tekvicový prívarok s baraním rebierkom

    Baranie mäso osolíme, okoreníme, pridáme rascu, preložíme rozmarínom, pretrieme tukom a necháme deň postáť. Na druhý deň dáme do pekáča, podlievame a pečieme pri teplote 180 oC.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist