Tatranské baranie rezne

peter64 - fotkapeter64, 6. marca 2011

tento recept mám od brata z Tatier

Suroviny

600-1000 g
120 g
50 g
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Umyté mäso pokrájame na rezne,narežeme okrajové blany aby sa rezne pri pečení neskrútili,dôkladne naklepeme,osolíme,okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji.Na zvyšku masti opražime cibuľu pokrájanú nadrobno,pridáme údenú slaninu pokrájanú na plátky,zalejeme vodou,vložíme rezne a dusíme do mäkka.

  2. 2

    .Mäkké rezne vyberieme,šťavu vydusime na tuk,zaprášime múkou opražime, zamiešame paradajkový pretlak,pridáme potrebne množstvo vody a všetko dobre prevaríme.Potom šťavu prelisujeme,polejeme ňou rezne na tanieri.Na každý rezeň nakladieme brusnice a postrúhaný chren.

Diskusia k receptu

budkar
Chýba mi tam cesnak. Na počutie je to fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia