Pastiersky koláč - Cheesy Shepherds Pie

pejoluck - fotkapejoluck, 27. októbra 2011

Syrový pastiersky koláč s kúskami smaženej cibule a záhradnej zeleniny. Jeden z najpopulárnejších a tradičných pokrmov pochádzajúcich z Veľkej Británie.

4-6
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
50 g
1 kg
1 ks
2 ks
2 ks
300 ml
150 g
1 PL
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Na panvicu dáme trochu oleja a osmažíme cibuľu do zlatista a odložíme ju. Potom v tej istej panvici osmažíme mrkvu, hrášok a zeler, až začnú hnednúť a taktiež odložíme bokom.

  2. 2

    Predhrejeme rúru na 220ºC

  3. 3

    V tej istej panvici zohrejeme olej s 50g masla, pridáme mleté mäso a miešame pokiaľ mäso nezhnedne. Potom pridáme mrkvu, hrášok a zeler. Premiesame a pridáme vývar a zmes muky a masla (1PL masla+1PL muky) na zahustenie. Varíme ďalších pár minút a odstavíme.

  4. 4

    V osolenej vode uvaríme zemiaky pokial nezmäknú. Zcedíme, popučíme so zvyšným maslom a syrom. Pokiaľ sú husté, pridáme trošku mlieka, aby mali konzistenciu zemiakovej kaše. Primiešame osmaženú cibuľu, osolíme a okoreníme, poriadne premiešame.

  5. 5

    Mäso preložíme do pekáča rovnomerne, navrch rozotrieme zemiakovú kašu, a vidličkou vytvoríme na vrchu štruktúru. Potrieme roztopeným maslom.

  6. 6

    Dáme piecť na 45-60 minút do rúry.

Diskusia k receptu

marianne69
...nikdy som ho nerobila,ale jedla ho tam vela krat,je dobry,tak sa ho skusim niekedy podla Tvojho receptu spravit..
julica
Uložím si do knihy kuchárskej a vyskúšam, už dlhšie ma láka zapekať zemiakovú kašu, no a stakouto náplňou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia