Syrový pastiersky koláč s kúskami smaženej cibule a záhradnej zeleniny. Jeden z najpopulárnejších a tradičných pokrmov pochádzajúcich z Veľkej Británie.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Na panvicu dáme trochu oleja a osmažíme cibuľu do zlatista a odložíme ju. Potom v tej istej panvici osmažíme mrkvu, hrášok a zeler, až začnú hnednúť a taktiež odložíme bokom.
- 2
Predhrejeme rúru na 220ºC
- 3
V tej istej panvici zohrejeme olej s 50g masla, pridáme mleté mäso a miešame pokiaľ mäso nezhnedne. Potom pridáme mrkvu, hrášok a zeler. Premiesame a pridáme vývar a zmes muky a masla (1PL masla+1PL muky) na zahustenie. Varíme ďalších pár minút a odstavíme.
- 4
V osolenej vode uvaríme zemiaky pokial nezmäknú. Zcedíme, popučíme so zvyšným maslom a syrom. Pokiaľ sú husté, pridáme trošku mlieka, aby mali konzistenciu zemiakovej kaše. Primiešame osmaženú cibuľu, osolíme a okoreníme, poriadne premiešame.
- 5
Mäso preložíme do pekáča rovnomerne, navrch rozotrieme zemiakovú kašu, a vidličkou vytvoríme na vrchu štruktúru. Potrieme roztopeným maslom.
- 6
Dáme piecť na 45-60 minút do rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Iste chutne tradicne jedlo....tu je dalsi recept s nafotenym postupom.