Baraní guláš

methi - fotkamethi, 23. januára 2014
Baraní guláš
Foto: methi

Nie je to ziaden pravy, autenticky, madarsky, slovensky, cesky ani kotlikovy. Jednoducho poctive, domace jedlo zo surovin, ktore som bola schopna dat dokopy, ked na mna prisla chut na gulas.

Suroviny

1/2 kg
marinada:
1 PL
1/3 ČL
1 ČL
8 strúčikov
2 PL
dalej:
3 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1/3-1/2 pohár
1 ks
5 strúčikov
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maso umyjeme, vysusime a dame do misky. Pridame suroviny na marinadu - cesnak nastruhame. Poriadne maso s marinadou premiesame a nechame cez noc odlezat v chladnicke.

    Baraní guláš - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci zohrejeme dostatok ghee (2-3 lyzice). Pridame nadrobno nakrajanu cibulu (cibula a maso v pomere 1:1) a na miernom ohni ju restujeme, az kym nie je makka, priesvitna. Trva to dlhsie, neponahlajte sa v tomto bode. Obcas ju premiesame.

    Baraní guláš - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame nadrobno nakrajanu papriku a 2 minutky restujeme.

    Baraní guláš - obrázok 3
  4. 4

    Pridame namarinovane maso a na silnejsom ohni opekame, obcas premiesame. Nechame maso zatiahnut.

    Baraní guláš - obrázok 4
  5. 5

    Potom ho osolime a podlejeme 1/3 pohara vriacej vody.

    Baraní guláš - obrázok 5
  6. 6

    Pridame tiez hned nadrobno nakrajane paradajky, zelenu chilli a premiesame.

    Baraní guláš - obrázok 6
  7. 7

    Hrniec prikryjeme, ohen zmiernime a gulas varime hodinu. Obcas maso skontrolujeme a premiesame.

    Baraní guláš - obrázok 7
  8. 8

    Ked je maso po hodine varenie makke, pridame nastruhany zemiak, cesnak a suseny majoran, premiesame a este 10 minut povarime pod pokrievkou, na miernom ohni.

    Baraní guláš - obrázok 8
  9. 9

    Hrniec odstavime z ohna a gulas nechame aspon 20 minut este odpocivat pred podavanim.

    Baraní guláš - obrázok 9
  10. 10

    Podavame s chlebom, pecivom alebo knedlou.

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Super a tie suroviny si trafila, patria do gulášu!!Všetko dobré.
PS. Ja ked robím baraní guláš ,tak mäso odblaním do čista,odstráni sa tak ten baraní pach. to iba na okraj!
@nadasky bohuzial nie su u nas sikovny masiari a s masom sa prilis nepohraju. Ked pridem a vypytam si maso, zvycajne maju uz nachystane "curry cuts", ani neviem z akej casti zvierata to je. Ked sa potom doma pokusam to napravit, tak sa mi tie male kusky len v prstoch a pod nozom smykaju (tiez nie som na spracovanie masa sikovna). Radsej si cele prsty necham ;) A neuskodi prihodit aj spikove kosti.
tak baraninu, tu tomu hovoria "birka perkelt" ja baraní guláš mám veľmi rada, len málokedy však viem kúpiť baraninu. Tu je to taká tradícia na májové oslavy sa zvykol variť na ihrisku v kotloch. Robievam aj ja, len bez masla,koriandru, no musím vyskúšať aj takto, kk
.....cele super...len namiesto masla by som dal mast....;-).....viem,viem,viem ze v niektorych castiach zemegule sa to neda....;-))))
Jasne, s tym suhlasim. Ale ak by som tu mast mala, tak by som ju aj tak natrela na chleba a posypala ho este nakrajanou cibulkou ;)

Pridaj komentár k receptu: