Baraní guláš

methi - fotkamethi, 23. januára 2014 8:57
Ďalšie recepty »
Baraní gulášFoto: methi

Nie je to ziaden pravy, autenticky, madarsky, slovensky, cesky ani kotlikovy. Jednoducho poctive, domace jedlo zo surovin, ktore som bola schopna dat dokopy, ked na mna prisla chut na gulas.

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Maso umyjeme, vysusime a dame do misky. Pridame suroviny na marinadu - cesnak nastruhame. Poriadne maso s marinadou premiesame a nechame cez noc odlezat v chladnicke.

    Baraní guláš - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci zohrejeme dostatok ghee (2-3 lyzice). Pridame nadrobno nakrajanu cibulu (cibula a maso v pomere 1:1) a na miernom ohni ju restujeme, az kym nie je makka, priesvitna. Trva to dlhsie, neponahlajte sa v tomto bode. Obcas ju premiesame.

    Baraní guláš - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame nadrobno nakrajanu papriku a 2 minutky restujeme.

    Baraní guláš - obrázok 3
  4. 4

    Pridame namarinovane maso a na silnejsom ohni opekame, obcas premiesame. Nechame maso zatiahnut.

    Baraní guláš - obrázok 4
  5. 5

    Potom ho osolime a podlejeme 1/3 pohara vriacej vody.

    Baraní guláš - obrázok 5
  6. 6

    Pridame tiez hned nadrobno nakrajane paradajky, zelenu chilli a premiesame.

    Baraní guláš - obrázok 6
  7. 7

    Hrniec prikryjeme, ohen zmiernime a gulas varime hodinu. Obcas maso skontrolujeme a premiesame.

    Baraní guláš - obrázok 7
  8. 8

    Ked je maso po hodine varenie makke, pridame nastruhany zemiak, cesnak a suseny majoran, premiesame a este 10 minut povarime pod pokrievkou, na miernom ohni.

    Baraní guláš - obrázok 8
  9. 9

    Hrniec odstavime z ohna a gulas nechame aspon 20 minut este odpocivat pred podavanim.

    Baraní guláš - obrázok 9
  10. 10

    Podavame s chlebom, pecivom alebo knedlou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist