
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...

Negresko
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj...

Kuracinka s mozzarelou a paradajkou
Toto jedlo pripravujem často a aj pre návštevy, lebo je chutné, rýchle a jednoduché, ...

Jelenie rezne na šampiňónoch
Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka...

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...

Jelenie steaky vo figovej omáčke
Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10...

Rezníky z diviny so zeleným korením
Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z...

Rezne naopak
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...

Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...

Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...

Rýchla kuracia polievka
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale...

Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

Guláš z muflóna
Odležané mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame na rezne, zľahka naklepeme a potom pokrájame na malé kocky...

Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...

Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...

Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

Guláš z diviny
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

Polievka z jarabíc
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme,...

Polievka z diviny s hubami
Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu...

Jelení vývar s knedličkami
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...

Srnčia polievka
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...

Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

Pečená prepelička s raviolami
Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.

Rezeň starej matere
Je to vlastný recept. Je to veľmi chutné a rýchle jedlo. Najčastejšie ho pripravujem na...

Rezne z bôčika
Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...

Frikadelky s boloňskou omáčkou
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, korením, soľou, nakrájanou cibuľou a necháme 20 minút odležať....