4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky prelisujeme alebo zomelieme a zmiešame ich s nadrobno nakrájaným kuracím mäsom (duseným, grilovaným alebo upečeným) hladkou múkou, žĺtkami a polovicou nastrúhaného syra. Všetko osolíme, okoreníme nastrúhaným muškátovým orieškom a vypracujeme cesto.
- 2
Z neho vyvaľkáme valček, nakrájame ho na malé halušky, ktoré varíme 5 minút v osolenej vode.
- 3
Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a podávame s paradajkovou omáčkou posypané zvyškom syra.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu