Kuracie halušky s paradajkovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 6. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 g
150 g
5 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky prelisujeme alebo zomelieme a zmiešame ich s nadrobno nakrájaným kuracím mäsom (duseným, grilovaným alebo upečeným) hladkou múkou, žĺtkami a polovicou nastrúhaného syra. Všetko osolíme, okoreníme nastrúhaným muškátovým orieškom a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Z neho vyvaľkáme valček, nakrájame ho na malé halušky, ktoré varíme 5 minút v osolenej vode.

  3. 3

    Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a podávame s paradajkovou omáčkou posypané zvyškom syra.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
A čo s tými žĺtkami? Nikde v postupe sa nevyskytujú. Predpokladám, že asi idú do cesta, ale nie je to trochu veľa? Je mi to veľmi čudné, chcela som recept vyskúšať, ale teraz fakt neviem... ibaže by ste mi odpovedali?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia