prazdny

Gulášová polievka

Bravčové mäso

Táto polievka sa veľmi hodí na chladné dni, výborne chutí aj zahreje. Robievam ju z...

prazdny

Kurací vývar so šafranovými rezancami

Kuracie mäso

Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...

prazdny

Jesenné kuracie stehienka

Kuracie mäso

Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene....

prazdny

Plnená paprika s kuracou fašírkou

Kuracie mäso

Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...

prazdny

Kurací paprikáš

Kuracie mäso

Kura na paprike so smotanou je vynikajúce sýte jedlo, tentokrát som robila z kuracích stehien s...

prazdny

Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré

Hovädzie mäso

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....

prazdny

Ražniči s tzatziki omáčkou podľa Miss Slovensko

Kuracie mäso

Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré nielen dobre chutí, ale aj skvelo vyzerá.

prazdny

Bravčová minútka s chipotle omáčkou a pečenými zemiakmi

Bravčové mäso

S veľkou pozornosťou čítam rcp každého jeho spracovateľa. Zvlášť tých, ktorí prispievali od štartu našej...

prazdny

Pečená pražma s maslovou tekvicou

Hlavné jedlá

Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.

prazdny

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva

Hovädzie mäso

Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

prazdny

Francúzske zemiaky

Hlavné jedlá

Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...

prazdny

Kuracie prsia na šampiňónoch

Kuracie mäso

Huby odjakživa patrili do slovenskej kuchyne. My sme tentokrát zvolili šampiňóny.

prazdny

Kapor na hríboch

Hlavné jedlá

Pečené podkovičky z kapra naložené v marináde.

prazdny

Rizoto z mäsa z polievky

Bravčové mäso

V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné...

prazdny

Silný miešaný vývar

Bravčové mäso

Všade počúvam ódy na vývar z viacerých druhov mäsa, tak som dnes skúsila. Skutočne je...

prazdny

Zapekané kuracie prsia so syrovou omáčkou a s brokolicou

Kuracie mäso

Neviem ako vy, ale ja keď chcem niečo rýchle a chutné tak si väčšinou spomeniem na...

prazdny

Pomaly pečený bravčový bôčik so strukovinami

Bravčové mäso

Očistený nakrájaný bôčik osolíme, okoreníme a spolu s maslom a bylinkami pomaly pečieme v rúre pri...

prazdny

Bezlepkový slaný vrkoč

Bravčové mäso

Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť....

prazdny

Pečené kuracie stehná so zemiakmi a slaninou

Kuracie mäso

Milujem jedlá, čo sa dajú robiť v jednom pekáči a v rúre. Z tohto jedla...

prazdny

Pečené bravčové karé s cibuľovou omáčkou

Bravčové mäso

Tento recept vznikol náhodou, keď som raz presolila cibuľu ako základ pod mäso a potrebovala som...

prazdny

Ceviche z lososa a citrusových plodov

Šaláty

Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...

prazdny

Krémová polievka s lososom

Večera

Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...

prazdny

Fazuľová polievka na kyslo

Bravčové mäso

Väčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s...

prazdny

Bravčové rezne so zemiakovou kašou

Bravčové mäso

Rezne aj kašu som robila už včera, ale nemala som čas pridať recept, preto až...

prazdny

Pečené mleté mäso

Bravčové mäso

Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len...

prazdny

Opečené guľky aj do kosťovice

Prílohy

Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...

prazdny

Tekvicové ňoky s pečenými kačacími prsami

Hlavné jedlá

Úžasná dobrota, ktorou potešíte každého milovníka dobrého jedla.

Mäso