Najlepší domáci kurací kebab videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. novembra 2021

Takto jednoducho si pripravíte aj vy toto skvelé jedlo. U nás doma ho robievam už roky a verím, že sa udomácni aj u vás Zobraziť celý popisTakto jednoducho si pripravíte aj vy toto skvelé jedlo. U nás doma ho robievam už roky a verím, že sa udomácni aj u vás :-) Je naozaj dobré ho mať v mrazničke po ruke, najmä vtedy, keď máte málo času na varenie, alebo jednoducho vám na vyváranie chýba nálada? Tentoraz vám ho ponúkam ako videorecept.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/01/domaci-kuraci-kebab-homemade-chicken.html?m=1

Najlepší domáci kurací kebab (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

20 ks
Na marinádu:
10 PL
2 ks
7 strúčikov
4 PL hustý (salça)
2 PL
4 KL (chilli vločky)
2 KL
4 kopcovité KL
4 PL
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Stehná najprv vykostíme, alebo kúpime hneď vykostené. Stiahneme z nich kožu, ale ak chcete, nechajte ju na nich. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne mleté korenie, soľ, olej, nastrúhanú cibuľu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame.

  2. 2

    Následne stehná po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky.

  3. 3

    Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojíme dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať, aby dobre držala. Budeme robiť 2 rolky kebabu. Následne 10 stehien poukladáme do jednej fólie/rolky tak pozdĺž, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitým, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať :-) Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazničky. V mrazničke to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, keď je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu :-) Ale pravdaže je určite dobrý aj hneď po zmrazení. Pre lepšiu predstavu celého postupu si pozrite moje video.

  4. 4

    Asi 1 hodinu pred pečením ho vyberieme z mrazničky. Nenechajte ho ale príliš povoliť, stačí len natoľko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len toľko, koľko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 döner treba tých 10 plátkov, pravdaže záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme späť a dáme naspäť do mrazničky.

  5. 5

    V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočiť a von :-) Do panvice dajte stále len zopár koliesok, inak keď dáte 20 koliesok naraz, tak vám to len pustí kopu šťavy a namiesto pečenia sa bude dusiť. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chuť to trošku zmení. Mám to odskúšané :-)

  6. 6

    Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí veľmi obľúbené :-) A už nech je príloha akákoľvek, ale jogurtový dressing k tomu musí byť?? Recept na dressing nájdete tu https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-tatarska-a-2-jogurtove-omacky-na-kebab/81293-recept.html Prajem dobrú chuť!

    Najlepší domáci kurací kebab (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, plno výborných chutí a zvlášť oceňuji vychytávky, ověřený postup. Teď už jenom usednout ke stolu. Krásné pozdravení, milá Cesmínko a díky za sdílení!
evanaaa
Super, vykostené stehná kupujem často, aj teraz mám asi 11 ks v mrazničke, ale tie by som musela rozmraziť a znovu zamraziť, tak radšej použijem iné, čerstvé a tie potom zamrazím, len rozmýšľam spraviť dve menšie rolky ako jednu veľkú, aby som nemusela stále vyberať a nechávať rozmraziť a znovu zamraziť, to by sa ani nemalo......sme len dvaja, tak radšej menšie rolky.
cesminaz
@farbuska :-) som rada, že sa páči @afataga ale iste, kludne skoč, mám v mrazáku ešte :-) @haji dakujem za milé slová :-) môžeš prísť aj ty spolu s @afataga :-) @evanaaa ano kúp radšej čerstvé. Z tohto množstva vídu 2 dosť velké rolky. Ja zvyknem pre 5ich urobiť 1 celú rolku. Rolky sú o priemere cca.30x9cm , to je také ideálne :-) nieje ani prihrubá ani pritenká. Ked chceš pre dvoch, tak urob 3 alebo 4 malé rolky. Daj potom vedieť ked raz vyskúšaš,. Verím, že budeš spokojná :-) Pekný deň všetkým.
sovka62
Moja milá @cesminaz , recept putoval rovno do KK. Určite vyskúšam a najlepšie keď prídu najmladšie vnučky, tie kebab milujú. Ale len domáci, takže recept sa zíde. Za seba napíšem, že som kebab jedla dva razy v živote, u nás, v Trnave. Nejedávam street food, ale tento, ktorý predávali cez okienku v obchodnom dome Jednota, na široko-ďaleko voňal nejakým, pre mňa neznámym korením, že som nemohla odolať. Bol úplne skvelý. Okienko zrušili, žiadny iný kebab správne nevoňal, tak som to vzdala.
Myslela som, že ho spravím aj doma. Kúpila som zmes korenia na kebab, najprv jednu značku, potom druhú, ale nebolo to ono. Našťastie vnučkám chutil, tak som im ho robievala, ale ja som ho nemusela, to korenie mi vadilo.
Už sa teším na ten tvoj a ďakujem za recept.
babkamt
Recept som vyskúšala, nesklamal samozrejme. Rodinka si na ňom pochutila. Mám rada tvoje recepty. Posielam pozdrav:-)
cesminaz
@sovka 62 (10.11.2021 07:52)

Drahá @sovka som si istá, že tento kebab ti chutiť bude :-) Doteraz každý kto ho ochutnal velmi chválil, a kto ho už raz doma sám vyskúšal, ten už pri ňom ostal :-) Ja som nikdy s kupovaným hotovým korením kebab nerobila, takže neviem ako chutí. Občas si zvykneme kúpiť döner kebab v Rakúsku, ale ani ten nieje všade dobrý. Nie len chuť mäsa, ale aj omáčky a chlieb je velmi dôležitý. To všetko dokopy tvorí chuť kebabu :-) Ja ked robím doma kebab, automaticky upečiem Pita chlebíky a aspoň den vopred namiešam omáčku. Odporúčam aj tebe všetko doma pripraviť ked prídu vnučky :-) Robievam aj tak, že upečiem hranolky, každému dám na tanier najprv svoju porciu hranoliek, poroztratím na ňe horedole mäso a potom popolievam jogurtovou omáčkou :-) Ale na "hranolkový kebab" používam jedine tú oranžovú omáčku :-) Skús spraviť detom za 1 tanier aj hranolkový kebab, môžeš ich tým prekvapiť ;-) Dúfam, že sa mi ozveš potom s výsledkom! Srdečne pozdravujem a prajem pekný deň :-)
sovka62
Cesminaz zlata, dakujem za odpoved. Domaci pita chlieb pekavam, mam ho rada a s kebabom bude urcite vyborny. Vnucky uz u nas nejedavaju, chodili k nam na obedy, ked studovali na osemrocnom gymnaziu. Uz zmaturovali, skoncili univerzitu a od leta su obe zamestnane. Byvaju v Bratislave, kupili si tam byt a k nam dobehnú to tak raz za tyzden na pol hodinky. Ale skusim ich na ten kebab pozvat, hadam to vyjde.
kimlo
Toto bude výborná vec! Nedám si ujsť aby som nevyskúšal…
bugout
Ľudia neblbnite veď toto tu ma @cesminaz už dlho (alebo teda dosť podobné). Ja mám takú šišku pravidelne v mrázaku už par rokov. To som jediný kto mám jej recepty za úžasné a pravidelne všetky prekontroluje, či mu náhodu niečo neušlo???? 😂😂😂 Pre objektívnosť je vás tu rozhodne viac čo mi sú veľkým zdrojom inšpirácie. A touto cestou ďakujem všetkým užívateľom varechy, ktorý sú prínosom pre našu komunitu jedlíkov.
cesminaz
@bugout (11.11.2021 19:41)

:-))))) no ty si im teraz teda dal ;-)) 😄😄som sa dobre zasmiala! Nie je to podobný, je to ten istý recept čo tu mám ako Fotorecept, ale tentoraz som ho sem pridala ako Videorecept 🙂 čo som v úvode jednou vetou aj spomenula 😉 Možno je pre niekoho užitočnejší vo forme Videa 🙂 Inak teší ma, že aj u teba sa udomácnil, je to fakt dobrota!
1x bugout
cesminaz
@sovka62 zlatá, možno sa ti ich podarí zlákať :-) Daj potom vedieť ak ti to víde. Pekne pozdravujem! @kimlo ak si to ete doteraz nerobil, tak veru vyskúšaj :-) som si istá, že bude chutiť aj tebe! Je dobre ho mať v mrazáku po ruke ;-P
cesminaz
@mariena1 (3.3.2022 07:49)

Jaj vy myslíte chilli vločky😅 Tie dajte aké chcete,väčšinou sú všade v obchodoch rovnakej velkosti.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia