Mäsovo-zeleninové placky
Placky z kuracieho mäsa so zeleninou a šampiňónmi, to je výborný obed pre celú rodinu.
Rizoto s bravčovým mäsom - špeciál
Toto bolo u našich doma odjakživa rizoto, pripravované z perkeltu s bársakým mäsom, od bravčového až po zajačie...
Jednoduché a rýchle cestoviny s kuracím mäsom a nivovou omáčkou
Uvarte si hoci aj dnes na obed cestoviny podľa obľúbeného receptu 2. vicemiss Slovensko Jany Vozárovej....
Rizoto z rúry
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, ...
Trojfarebný fazuľový šalát
Jednoduchý ryžový šalát s fazuľou. Vhodný aj na prípravu vopred a ako obed, ktorý si...
Šampiňóny s paprikami
Rychlý, jednoduchý a hodně dobrý recept na jídlo, ale i přílohu ke kuřecímu masu...
Kurací paprikáš, ten náš
Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....
Zabíjačková polievka podľa starej mamy
Bravčové mäso, klobása, kyslá kapusta a krúpy tvoria základ tejto chutnej a sýtej polievky z...
Cestovinový šalát s údeným tofu
Letný, chutný a ľahký šalátik, na ktorý mnohí, čo ho ochutnali ešte dlho spomínajú pre jeho výbornú chuť....
Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez sezónu. V zime mi narýchlo stačia guľky v omáčke. 🙂
Pečená paprika plnená modrým syrom
Od 50. rokov u nás, vďaka gurmánskemu pôžitkárstvu našej Mamky presladkej, v kuchyni vládla svetlá zelenožltá pikantná „PCR-ka“....
Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami
Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu....
Hovädzie na mrkve a hrášku
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme...
Thajská polievka s lososom podľa Júlie a Petra Hečkovcov
Legendárne súrodenecké duo Júlia a Peter Hečkovci spolu naspievalo množstvo známych hitov. Na pódiu im to...
Gazdovské zemiaky s bravčovým mäsom
Rýchly obed alebo večera z panvičky, do ktorej použijete zvyšok upečeného alebo uvareného mäska, či...
Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...
„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...
Košické rezne
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky....
Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...
Klasické nadýchané palacinky
Palacinky sú klasika nášho detstva. Sú obľúbené u detí aj u dospelých....
Frittata s tuniakom z konzervy
Rád sa vraciam do edície receptov "špajzové špeciály" a toto môže kľudne byť ich vlajkonosič :)...
Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...
Gulášová polievka
Vychádzal som z viacerých maďarských receptov na klasickú gulášovú polievku (Gulyásleves). Takže áno, takto nejako...
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....