prazdny

Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou

Dezerty

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj...

prazdny

Ovocné želé s červeným vínom

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Želé koktail

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Ovocné želé s bielym vínom

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Želé s jablkami a bielym vínom

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

prazdny

Ovocné želé s vodkou

Dezerty

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím,...

prazdny

Tiramisu mascarpone

Dezerty

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

prazdny

Baklava

Dezerty

Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

prazdny

Chorvátska roláda

Dezerty

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

prazdny

Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

Dezerty

Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ,...

prazdny

Buchty na pare

Dezerty

Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a...

prazdny

Lekvárové pirohy s makom

Dezerty

Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať....

prazdny

Lievance s jablkami

Dezerty

Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.

prazdny

Šúľance

Dezerty

Deň vopred uvarené zemiaky v šupke očistíme, pretlačíme alebo postrúhame. Pridáme krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto....

prazdny

Sladké penne

Dezerty

Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...

prazdny

Rezancový nákyp s jablkami

Dezerty

Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.

prazdny

Rezance s medom a strúhankou

Dezerty

Rezance dáme uvariť v mierne osolenej vode.

prazdny

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

Dezerty

Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

prazdny

Zapekané fliačky s jablkami

Dezerty

Uvarené cestoviny premiešame s maslom. Olúpané a na hrubšie plátky pokrájané jablká podusíme s cukrom, ...

prazdny

Lekvárové perky

Dezerty

Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...

prazdny

Ovocné pokušenie

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré

Dezerty

Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...

prazdny

Jahodová polievka

Dezerty

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Grilovaná ovocná dobrota

Dezerty

Ananás očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. Na plátky pokrájame aj očistený pomaranč a grep....

prazdny

Grilované ovocie vo fólii

Dezerty

Smotanu ušľaháme s cukrom i vanilkovým cukrom. Umyté hrušky ošúpeme, prepolíme a vyberieme jadrovníky...

prazdny

Grilovaný grapefruit

Dezerty

Grapefruity rozrežeme na polovice. Ostrým nožom uvoľníme dužinu od kôry a bielej blany. Odstránime kôstky....

prazdny

Grilované jabĺčko v trdelníku

Dezerty

Jablká umyjeme a vydlabeme ich stred tak, aby sa dali naplniť. V miske zmiešame hnedý...

prazdny

Koláč „töki pompos“

Dezerty

Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....

prazdny

Pudingovo– smotanový koláč

Dezerty

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Potom do zmesi...

prazdny

Kakaové koláčiky – „čige“

Dezerty

Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...

prazdny

Segedínske tvarohové rezy

Dezerty

Múku preosejeme na dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme štipku soli, žĺtok a vypracujeme cesto.

prazdny

Maďarská bábovka „töki kuglóf“

Dezerty

Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.

prazdny

Vanilkovo– čokoládový zákusok

Dezerty

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.