Foto: orub
postup pripravy? nakupiť suroviny ako: lískove cesto nutela piškoty vanilkovy cukor cukor škoricovy cukor vajičko muka olej a odkial pochadza? noo pochadza to od mojej babky z čiech ktoru touto cestoupozdravujem že Zobraziť celý popispostup pripravy? nakupiť suroviny ako: lískove cesto nutela piškoty vanilkovy cukor cukor škoricovy cukor vajičko muka olej a odkial pochadza? noo pochadza to od mojej babky z čiech ktoru touto cestoupozdravujem že mi prezradila svoje tajomstvo :) a prečo patry k mojim oblubenym no lebo mi velmi chuti a čo je najdvôležitejsie chuti aj mojim znamim a perlička je že je to ako v reklame ak ochutnaš tak si povieš jeden kuso´k nikdy nestači a pripravujem ho stale ak mam naneho chuť
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
liskove cesto rozvalkame do obdlžnikoveho tvaru ak je list. cesto velk rozrežeme cesto na polovičku a spravime dva kusky. Aby sam nam cesto nelepilo poprasime mukou miesto kde budeme rozvalkavat cesto.rada ak si myslite že je to pracne tak si radsej kupte cesto ktore je už pripravene na použitie. :-) . jablka po ošupani zbavim prebytočnej štavy a podusim na pavici pridam vanilkovy a škoricovy cuor ak jablka zmeknu a zhnednu necham jablka vychladnuť
- 2
po vychladnuti nasipeme jablkovu zmes na cesto a jablka upravime do odlžnika širka jablkovej tehličky bymala byť na širku 2 piškot. dalej si naberieme nutelu na velku pol lyžicu z ktorej si budeme odoberať nutelu pomocou piškot takto obalene piškoty položime na vrch jablkovej naplne.
- 3
cesto na vrchu zatočime a kraje poriane stlačime takto pripravene cesto otočime spojom dole a dame na vymasteny plech štrudlu potrieme žltkom a na vrchu spravime dierky vidličkou cesto vložime do rozohriatej rury a pečieme do zlata cca 25-30 min alebo podla navodu na obale po upečeni a vychladnuti kolač narežeme a posipeme praskovim cukrom prajem dobru chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
snad mu bude chutit jak tebe.
Tiez rad kuchti uz teraz a vsetko kde je cokoladove ma rad.
len mala poznamka, nabuduce viac pozor na pravopisne chyby :-)