
Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...

Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...

Domáce vege ravioly
Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...

Penne so špenátom a s cherry paradajkami
Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...

Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom
Ak náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek ich...

Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera
Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru...

Kuracie gnocchi zapečené s hribovo-syrovou omáčkou
Toto jedlo je veľmi chutné a pripravíte ho hravo a rýchlo. Práve preto ho tak...

Čičmianske trhané halušky
Jednoduchý chutný recept na prípravu halušiek trochu inak. Z rozprávkovej lokality - Čičmian.

Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku
Po tej siahodlhej zime dobre padne pár vitamínov. Omáčka je jednoduchá a naozaj chutná. Zdroj...

Hovädzie mäso s vaječnými rezancami
Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky. Ošúpeme cesnak a najemno ho nasekáme.

Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou
Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov ktoré sú...

Zemiakové vareniky s hubami a klobáskou
Je to tak chutné, ryché jedlo, že ako rýchlo sa uvarí, tak rýchlo sa...

Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...

Ryžové rezance s medovou zeleninou
Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu...

Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...

Tagliatelle s hubami shimeji
Nič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a...

Bezlepkové zemiakové halušky
Mnohokrát ste nám napísali, že sa vám k tým sladkým receptom občas zažiada niečo slané...

Špagety zo Stredomoria
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...

Cestoviny s brokolicou a so syrovou omáčkou
Ľahké a rýchlo hotové cestoviny s brokolicou a syrovou omáčkou. Lacné, rýchle a chutné....

Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok
Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete...

Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom,...

Rýchla diétna zeleninová polievka – LG – s tortellini
Variant s mladými strúčikami hrášku, červenou i žltou karotkou, vodnými čínskymi „gaštanami“, šampiňónami a...

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

Cesnakovo-špenátové vrtuľky len tak k vínečku, namiesto pagáčikov
Pridávam recept na vrtulky cesnakovo špenátové, cesto je identické v recepte na bryndzové vrtulky, z...

Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...

Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou
Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky...

Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...

Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ...

Deti varia šunkové fliačky
S príchodom detí do domácnosti sme prešli z fast foodu na slow food. Nie preto, ...

Jednoduchá bolonská omáčka
Jednoduchá, chuťovo výborná omáčka len zo základných surovín.