Cestoviny

  • Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou

    Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou

    Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som cestoviny doplnila opečenými kúskami kuracieho mäsa, oravskej slaniny a bryndzovou omáčkou. Rýchle a chutné jedlo - čo viac si priať....

  • Bezlepkové rezance s makom alebo kakaom

    Bezlepkové rezance s makom alebo kakaom

    Keď sme boli ešte malí, najlepším obedom v školskej jedálni boli sladké rezance. S makom, s orechami, so strúhankou, čo bolo, hlavná vec, že boli sladké. Ak si chcete aj vy...

  • Tagliatelle so zeleninou

    Tagliatelle so zeleninou

    Sparíme si paradajky, ošúpeme ich a nakrájame nadrobno. Pridáme pretlačený cesnak, cukor, soľ a pomleté čierne korenie, túto pripravenú zmes dáme bokom. Na panvičke opečieme nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme na pásiky nakrájanú...

  • Slaný trhanec bez lepku

    Slaný trhanec bez lepku

    Zemiaky a bezlepková krupica Novalim sú základom tohto jednoduchého receptu na chutné slané bezlepkové jedlo. Ako príloha sa hodí čerstvý šalát, najmä v letnej sezóne. Čo poviete, spravíte si ho dnes na večeru?

  • Šúľance s tekvicovou omáčkou (videorecept)

    Šúľance s tekvicovou omáčkou (videorecept)

    Šúlance nemusia byť len sladké makové, pozrite tieto...

  • Gnocchi s kuriatkami a so syrom
  • Zašmúraný regiment (fotorecept)

    Zašmúraný regiment (fotorecept)

    Veľmi starodávno jedlo, z čias keď deti tiež milovali sladké, len ho bolo pomenej ako dnes. Babičky vymysleli sladké jedlo z jednoduchých surovín, ktoré mali doma a hlavne mak si dopestovali na poli. Odtiaľ...

  • Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou

    Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou

    Ja týmto cestovinám hovorím skladačkové - to preto, že v podstate každá zložka sa robí samostatne a až vo finále sa všetky zložky spoja a vytvoria chuťovovo úžasné jedlo. Je to jedno z mojich najobľúbenejších cestovinových jedál....

  • Sedliacka bieda (fotorecept)

    Sedliacka bieda (fotorecept)

    Už dávnejšie som pozerala na Yt recepty z Valašska a tento ma zaujal. Prezentovala ho milá babička a teraz som ho chcela nájsť, ale nenašla som. Dúfam, že som si ho zapamätala, poznamenala...

  • Rezance s kuriatkovou praženicou (fotorecept)

    Rezance s kuriatkovou praženicou (fotorecept)

    Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže dnes nie som v práci, mala som čas aj na domáce rezance. A podarilo sa, stojí za to vyskúšať,...

  • Zemiakové gnocchi con prosciutto z Talianska
  • Bezlepkové bryndzové pirohy

    Bezlepkové bryndzové pirohy

    Osvedčená slovenská pochúťka...

  • Hubové khinkali z Gruzínska
  • Halušky z posúška (fotorecept)

    Halušky z posúška (fotorecept)

    Toto je veľmi starodávne a jednoduché jedlo naozaj z čias, keď mäso sa na tanier dostalo raz za čas. Nám veľmi chutí a rady ho majú aj naše bratislavské vnúčatká. Možno zachutí aj vám, vyskúšajte....

  • Cestoviny so šampiňónovou omáčkou

    Cestoviny so šampiňónovou omáčkou

    Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj šampiňóny. Stačí dochutiť sušenými pomletými hubami.

  • Kuskusový šalát (videorecept)

    Kuskusový šalát (videorecept)

    Letný šalát z kuskusu a zo zeleniny

  • Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca, zo soli a zemiakov uhnetieme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a necháme postáť asi 10 minút.

  • Pečené pirohy plnené kačacou pečeňou
  • Zelené špagety

    Zelené špagety

    Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia...

  • Tagliatelle s brokolicou a cuketou

    Tagliatelle s brokolicou a cuketou

    Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu na omáčku. (Cuketu krájame na dlhé tenké slíže. )

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist