Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

alica7 - fotkaalica7, dnes 15:05
Bryndzové pirohy
Foto: alica7
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

560 g
180 g
1 ks (veľkosť M)
5 g
Plnka:
120 g
60 g uvarené (odobraté zo základu)
30 g (16 %)
Omáčka:
120 g
120 g (16 %)
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Zemiaky (560 g) uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame najemno alebo prelisujeme, odoberieme 60 g do plnky.

  2. 2

    Plnka: Zmiešame bryndzu, uvarené zemiaky a kyslú smotanu. Omáčka: Zmiešame bryndzu a kyslú smotanu.

  3. 3

    Cesto: Zmiešame uvarené zemiaky (500 g), vajce, múku a soľ. Vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút postáť. Ak sa lepí, pridáme trochu múky, čím menej múky, tým chutnejšie pirohy budú.

  4. 4

    Cesto pomúčime, vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, nakrájame nožom alebo vykrojíme formičkou, naplníme a okraje spojíme.

  5. 5

    Pirohy dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú, varíme asi 1 minútu. Uvarené scedíme, horúce zmiešame s trochou oleja, aby sa neprilepili. Podávame s bryndzovou omáčkou a opraženou slaninou alebo klobásou.

Diskusia k receptu