4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 560 g |
|
| 180 g |
|
| 1 ks (veľkosť M) |
|
| 5 g |
|
| Plnka: | |
| 120 g |
|
| 60 g uvarené (odobraté zo základu) |
|
| 30 g (16 %) |
|
| Omáčka: | |
| 120 g |
|
| 120 g (16 %) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky (560 g) uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame najemno alebo prelisujeme, odoberieme 60 g do plnky.
- 2
Plnka: Zmiešame bryndzu, uvarené zemiaky a kyslú smotanu. Omáčka: Zmiešame bryndzu a kyslú smotanu.
- 3
Cesto: Zmiešame uvarené zemiaky (500 g), vajce, múku a soľ. Vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút postáť. Ak sa lepí, pridáme trochu múky, čím menej múky, tým chutnejšie pirohy budú.
- 4
Cesto pomúčime, vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, nakrájame nožom alebo vykrojíme formičkou, naplníme a okraje spojíme.
- 5
Pirohy dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú, varíme asi 1 minútu. Uvarené scedíme, horúce zmiešame s trochou oleja, aby sa neprilepili. Podávame s bryndzovou omáčkou a opraženou slaninou alebo klobásou.
Tiež bryndzové pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu