Ryžové rezance s tofu
Ryžové rezance s tofu

Ryžové rezance s údeným tofu

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama **** v Trenčianskych Tepliciach, 7. januára 2019
Ryžové rezance s údeným tofu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Čo to vlastne mám na tanieri? S koľkými kalóriami? Odkiaľ pochádzajú suroviny? Pripravili ste mi to zdravými technológiami? Dnešný hosť sa zaujíma nielen o chuť svojho taniera, ale aj o jeho zloženie. Čoraz častejšie chápe jedlo ako prostriedok, ktorým ovplyvňuje svoje zdravie. Môže sa stať liekom, ktorý rovnováhu tela vychýli na tú dobrú stranu.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 g
Pesto:
50 g
50 g
50 g
30
75 ml
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pesto: Čerstvú petržlenovú vňať, rukolu a špenát dôkladne umyjeme. Vložíme do stolového mixéra, pridáme cesnak, olivový olej, soľ, korenie a vlašské orechy. Vymixujeme do hladkej hustej zmesi.

  2. 2

    Ryžové rezance varíme v osolenej vode 8 minút. Údené tofu pokrájame na kocky a opečieme na panvici s olivovým olejom.

  3. 3

    Rezance scedíme, primiešame pár lyžíc pesta a nakoniec pridáme opečené tofu.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: