Paradajková polievka
Paradajková polievka

Milánska polievka

svetlusb - fotkasvetlusb, 4. januára 2018
Milánska polievka
Foto: svetlusb

Túto polievočku určite každý z nás pozná a vie, že je to typická škôlkárska a školácka polievočka. Je to pekný návrat do starých čias! Zobraziť celý popisTúto polievočku určite každý z nás pozná a vie, že je to typická škôlkárska a školácka polievočka. Je to pekný návrat do starých čias! Aspon u mňa❤️

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

trošku
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji si upražíme hladkú múku a miešame. Zalejeme vodou a počkáme kým zovrie. Potom pridáme rajčinový pretlak, soľ, cukor a trošku vegety. Všetko spolu varíme.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme halušky a to tak, že do vajca vmiešame soľ a hrubú múku, ale pozor cesto musí byť redšie. Potom ho hneď lyžičkou hádžeme do polievky. Chvíľku povaríme a pomaly vlievame sladkú smotanu. Stále miešame a potom necháme povariť cca 5 minút, dochutíme podľa potreby a odstavíme. Dobrú chuť!❤️

    Milánska polievka - obrázok 2

Diskusia k receptu

bubaya
Polievka môjho detstva, mama varí úplne presne takúto, aj s tými haluštičkami. Akurát dáva zápražku do polievky, nie naopak. Ale zas má dva špinavé hrnce a ty len jeden. :)))
bubaya
Polievka môjho detstva, mama varí úplne presne takúto, aj s tými haluštičkami. Akurát dáva zápražku do polievky, nie naopak. Ale zas má dva špinavé hrnce a ty len jeden. :)))
haji
Takovou polévku neznám. Nejvyšší čas vyzkoušet. Jen musím koupit protlak.
evanaaa
Takto robím paradajkovú omáčku, ( aj k plneným paprikám), tiež začínam zásmažkou, ale dávam do nej mletú papriku a aj štipku škorice (ale bez smotany), máme radi sladšiu ako kyselkavú. Polievku som ešte nerobila, pritom je to vlastne skoro to isté.
zlomok
Hm, vegeta je tam asi za typickú milánsku špecialitku.
katkos
Ked uz som spomenula ludi, ktorym by som chcela podakovat touto cestou za vsetky ich recepty a snahu pomoct druhym a vzdy mile slova, bol by hriech zabudnut na patroveckypitrsa, monty, kukulienku, evanuuu, sovku, izabelku - nasu kolacovu a dalsich. Nestiham (treba ist varit...), tak sorry za zrychlenu verziu
Ku Milanskej polievke, dakujem za radu, sladku smotanu nedavam, mozno to chybalo tej mojej polievke. Pridavam ale koreniny: bobkovy list, tymian trochu (poprip.bazalku, oregano), nove korenie aj male cierne. Namiesto cestoviny alebo halusiek casto vela struhaneho syra. To je super...

svetlusb
Dakujem za radu urcite skusim najblizsie:) struhany syr davam do klasickej rajcinovej..dakedy sj trosku ryze :)@Katkos (7.1.2018 10:21)

dormella
@Svetlusb (7.1.2018 13:08)
Milanska polevka tohoto typu neexistuje ani v Milane, ale jelikoz pises, ze vam ji takto pripravovali uz ve skolce, predpokladam, ze ty za jeji nazev nemuzes.
afataga
Aj ja si ju pamatam zo skoly, u nas sa volala paradajkova, bola strasne sladka a v nej nasypany struhany syr, mne teda moc nechutila.
svetlusb
Je to len nazov taky neviem preco..u nas v skole taku varili a aj na strednej presne taku a volala sa milanska, ibaze v nej bolo este hovadze maso ale to mi nechutilo recept mam zo skolskej jedalne :)@Dormella (7.1.2018 13:51)

bubaya
@Svetlusb (7.1.2018 13:08)

Daj strúhaný parmezán, on sa tak neroztečie, ako iný syr, a polievka s ním má vynikajúcu chuť.
dormella
@Leaela (7.1.2018 14:44)
Vse ma nejaky puvod a original.
Napr. "spanelske ptacky" se ve Spanelsku delaji a jsou hodne oblibene. Nazyvaji je zavitky, tedy rollos ci rollitos:
 la-cocina-paso-a-paso.blogspot.it/2012/02/rollitos-estofados-de-carne-de-...

Jsou plnene na 100 zpusobu, jen v Cechach si je pojmenovali trosku jinak a naplnili tim, co meli k dispozici a podle vlastniho gusta.

Toto je jedina typicka echt milanska polevka: // www.milanoacena.it/wordpress/minestrone-si-ma-alla-milanes...

Jak vidno, rozdil je obrovsky, proto jsem se ptala na puvod nazvu. Nebot v pripade tohoto receptu jsme opravdu vedle jak ta jedle.
Pochopitelne autorka za nic nemuze.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia