Čokoládová torta
Čokoládová torta

Domáca Sacherova torta videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 27. apríla 2024

Ak nemáte cestu do viedenskej cukrárne, to neznamená, že si nemôžete zamaškrtiť na výbornej Sacherovej torte. Naša domáca Sacherka je tiež plná čokolády a Zobraziť celý popisAk nemáte cestu do viedenskej cukrárne, to neznamená, že si nemôžete zamaškrtiť na výbornej Sacherovej torte. Naša domáca Sacherka je tiež plná čokolády a neodmysliteľného marhuľového džemu aj s kúskami ovocia.

12
porcií
30 minút
príprava
50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
180 g
220 g
1 bal.
160 g
240 g
1/2 bal.
100 ml
Na potretie:
250 g (s kúskami ovocia)
Poleva:
220 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme dotuha a odložíme bokom.

  2. 2

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým aj vanilkovým cukrom dokrémova a potom po jednom zašľaháme aj žĺtky.

  3. 3

    Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli len na veľmi miernom ohni. Tekutú čokoládu potom zapracujeme do maslovej hmoty.

  4. 4

    Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s mliekom zapracujeme na miernych otáčkach do čokoládovej zmesi. Na záver do cesta jemne vmiešame vyšľahaný sneh.

  5. 5

    Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 alebo 26 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 – 55 minút. Či je korpus upečený, skontrolujeme špajdľou, ak sa na nej nezachytáva surové cesto, môžeme korpus vybrať z rúry. Ak treba, môžeme korpus piecť ešte o 5 minút dlhšie.

  6. 6

    Upečený korpus vyberieme a necháme 10 minút chladnúť vo forme, potom opatrne odstránime obruč, obrátime, odstránime aj dno formy a korpus necháme celkom vychladnúť.

  7. 7

    Marhuľový džem dáme do rajničky a rozohrejeme, aby bol tekutejší. Korpus v strede prekrojíme. Spodný plát potrieme časťou džemu a prikryjeme druhým plátom. Zvyšný džem nalejeme na vrch a jemne rozotrieme tak, aby boli potreté aj boky torty.

  8. 8

    Poleva: Čokoládu nalámeme a zohrejeme vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom. Potom nalievame na tortu tak, aby sme ju rovnomerne celú pokryli a čokoláda sa všade roztiekla. Podľa možnosti polevu nerozotierame ale tortou len pohybujeme, aby bola rovnomerne poliata. Sacherovu tortu necháme stuhnúť v chlade a servírujeme s kopčekom šľahačky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia