Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. augusta 2023

Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický! Najlepšie na tom je, že si Zobraziť celý popisVeľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický! Najlepšie na tom je, že si túto polievku môžete celkom jednoducho odložiť aj do fliaš a vychutnať si ju hocikedy aj v zime.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

80 minút
tepelná úprava
Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1,5 kg
5-6 ks
3 ks
3 ks
1-2 strúčiky
 (alebo rastlinný)
1-1,2 l
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zeleninu odvážime, umyjeme a pokrájame. Paradajky na štvrtiny, papriku pozdĺž na polovicu, cibuľu buď na polovice alebo na štvrtiny. Všetko poukladáme na plech, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a polejeme olivovým olejom. Ak nemáte, dajte kľudne rastlinný. Zeleninu dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C 1 hodinu.

  2. 2

    Po hodine plech vyberieme a obsah plechu prelejeme do hrnca. Netreba čistiť žiadne šupky, lebo práve tie dajú polievke tú pečenú príchuť. Jedine z paprík odstránime stopky a jadrovníky.

  3. 3

    Do hrnca k zelenine pridáme 1 liter vody, môžete aj trochu viac ak chcete, ale príliš to preháňať netreba, radšej pridajte neskôr ešte vodu podľa oka. Ďalej pridáme bobkové listy, korenie, soľ a postrúhaný cesnak. Polievku varíme 20 minút.

  4. 4

    Potom z polievky vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju do hladka. Podľa chuti môžete pridať aj cukor, aby ste ju mali sladkokyslú. Následne polievku plníme do fliaš, poriadne uzavrieme a fľaše otočíme hore dnom. Takto otočené necháme celkom vychladnúť. Z tejto dávky mi vyšli 4 x 7dl fľaše.

  5. 5

    Polievka je výborná, má čerstvú a intenzívnu paradajkovú chuť. V tanieri si do nej môžete pridať aj trochu strúhaného syra. Prajem dobrú chuť !

    Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    **Paradajky dajte aké chcete. Ja som dala 1 kg obyčajných červených a 1/2 kg malých žltých koktejlových. **Zelenina sa po upečení nešúpe, lebo tá pečená šupka dá polievke výbornú chuť. **Cukor si dajte podľa chuti, ale keď dávate polievku do fliaš, tak veľmi veľa cukru nedajte. Viacej cukru si môžete dať aj neskôr cez zimu, keď fľašu otvoríte. **Fľaše musíte mať čisté a vrchnáky nepoškodené.

  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na youtube

Diskusia k receptu

sobon
No tak toto sa mi naramne hodi, prave pozeram na paradajky v kosiku a rozmyslam co s nimi😉super napad mila cezminka👍 idem na to.
mijaita
S usmevem, jak se tu inspirujeme a ani o tom nevime!? :-) Mela jsem ji dnes k obedu, pak zjistim, ze jsi oridala recept? :-) Uvarila jsem neco mezi polevkou a omackou a polila jsem si tim testoviny. Foto jsem neresila, ale alespon nejake, že nekecam :-)


cesminaz
@sobon (31.8.2023 14:01)

Ahoj @sobon 🙂 Kludne vyskúšaj, je to velmi chutné a praktické. Môj väčší syn má túto polievku velmi rád, takže sa tejto vo flaši velmi potešil. Daj potom vedieť.
cesminaz
@mijaita (31.8.2023 16:03)

Pekne zdravím @mijaita 🙂 Ano prečo nie, aj ako omáčka môže byť keď ju človek urobí na hustejšie. Na tú tvoju porciu by som si dala ešte nejaký dobrý syr!
mijaita
@cesminaz (3.9.2023 20:57)

Ja moc nesyruju na jidlo. V utery bude tahle omacka s masovyma koulema spec a s ryzi. Uz ted se tesim.
mijaita
@cesminaz (3.9.2023 22:09)

Výborné jídlo, koftičky dobre okoreněné kardamomem, hrebíčkem a lehce bobkáčem. Uvařenou rýži si každý přidával podle chuti.


cuketka1985
Cezminka, dakujem za recept. Od svokry sme si zobrali prilis vela paradajok a paprik. Tento recept mi akurat padol vhod. Polievka je super.
mamka4
Recept sa mi páči. Ako dlho to vydrží? Netreba to sterilizovať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia