
Paradajkovo - paprikový šalát s tofu a olivami
Tofu syr nakrájame na malé kocky. Pridáme očistenú rukolu, nakrájanú jarnú cibuľku, paradajky a...

Zemiaky na indický spôsob
Pozor na chilli papričky - nepretierať si očká po manipulácii s nimi ;)

Kocky z lístkového cesta
Prichádza návšteva a vy ju nemáte čím ponúknuť? Po tomto recepte už budete mať :)))

Jablkové muffiny/Makovo-citrónové muffiny
Základné cesto mojich muffkov je rovnaké a tak som si dovolila ukazať Vám v jednom recepte rovno...

Baklažánová nátierka
Asi som to mala radšej natrieť na chlebík, vyzeralo by to vábnejšie, ale chuťovo je...

Pomarančovo-orechové muffiny
Snažím sa variť a piecť zdravo a veľa ľudí odsúdi moje jedlo už len pri tom, ...

Ošatkový pšenično - ražný rascový chlieb bez ošatky
Možno sa pýtate prečo je v názve bez ošatky? V pôvodnom recepte sa dáva cesto vykysnúť do...

Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...

Lístkové špirálky so sušenými paradajkami, špenátom a mandľami
Sušené paradajky vyberieme a necháme odkvapkať od oleja.

Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.

Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.

Mango brûlée a banánové lievance
Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy.

Pečené cestovinky s rajčinovou omáčkou
Neviem, či zaujme vzhľad a dopracovanie sa k výsledku, ale verte mi - stojí to...

Pórová polievka so zemiakmi a šalviou
Cesnak a stredne veľkú cibuľu očistíme a nakrájame na plátky.

Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...

Rumančekové koláčiky s ovocným krémom
Najprv si pripravíme silný rumančekový čaj. Ja už žiaľ sušené rumančekové kvety nemám, použila som...

Baklažán s fazuľovo - bazalkovým krémom
Deň vopred si namočíme fazuľu. Potom ju opláchneme a uvaríme domäkka v posolenej vode s bobkovým...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...