Zeleninové rizoto

lenkac - fotkaLenkac, 34 ročná žena, Žilina, 23. novembra 2012 17:14
Ďalšie jej recepty »

Zeleninové rizotoFoto: lenkac

Zeleninové rizoto (delená strava, pre vegánov, žaludkárov...) Veľmi jednoduchý recept. Mám dlhodobé problémy so žalúdkom, takže takéto recepty sú u mňa pravidelne na stole. Je to zdravé, rýchle a veľmi chutné, keďže zelenina je spracovaná na pare. No a čo je dôležité tiež, po takomto jedla mám vždy zo seba dobrý pocit, že som niečo zdravé pre seba urobila :)

2
porcie
5 min
príprava
20-25 min
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 PL
1/2 hrnček
štipka
štipka
1 ks
1 ks
1/2 ks
1/4 ks
3 lístky
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Na olivovom oleji si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Opražíme a pridáme kukuricu (mne zostala z predchádzajúceho dňa, tak som ju použila), ktorú tiež chvíľku opražíme. Potom pridáme prepláchnutú ryžu a rovnako chvíľku opražíme.

  2. 2

    Potom zmes zalejeme vodou a osolíme, prípadne zalejeme vývarom (ak je k dispozícií). Ja som ešte pridala trošku mletého čierneho korenia.

    Zeleninové rizoto - obrázok 2
  3. 3

    Ryžu s kukuricou dovaríme a pripravíme si zeleninu. Zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) nakrájame na pásiky a dáme do parného hrnca. Ja som pridala aj plátok cibule a bazalku na naparenie, pre chuť. Nesolila som. Zelenina na pare má skvelú chuť. Ale môže sa prisoliť.

    Zeleninové rizoto - obrázok 3
  4. 4

    Keď je ryža s kukuricou uvarené a zeleninka naparená, potom len stačí naložiť na tanier, ako chceme. Ja som zeleninu poukladala na uvarenú ryžu s kukuricou. Môže sa aj premiešať.

  5. 5

    Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist