Baklažán, miso a hrachové výhonky fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Baklažán dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
-
2
Kolieska baklažánu rozložíme na plech, pokvapkáme lyžicou oleja a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme 15 minút. V polovici pečenia baklažán otočíme.
-
3
Miso, ryžový ocot, saké, cukor a 2KL sójovej omáčky zmiešame v malom hrnčeku, privedieme k varu a ihneď odstavíme.
-
4
Pripravenú pastu rozdelíme na baklažán a v rúre vyhriatej na 230°C necháme miso pastu skaramelizovať.
-
5
Hrachové výhonky opláchneme a osušíme.
-
6
Cesnak nakrájame nadrobno a vo woku opražíme.
-
7
Pridáme hrachové výhonky, sójovú omáčku premiešame a po 2 - 3 minútach odstavíme.
-
8
Na baklažán uložíme hrachové výhonky a dozdobíme čili papričkou a surovými výhonkami. Inšpirácia: http://www.tastespotting.com/features/caramelized-miso-eggplant-with-purple-barley
Diskusia k receptu