Baklažán, miso a hrachové výhonky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 24. novembra 2012

Suroviny

1 ks
2 PL
1 a 1/2 PL
1 PL
2 KL
2 +1 KL
2 - 3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Baklažán dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kolieska baklažánu rozložíme na plech, pokvapkáme lyžicou oleja a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme 15 minút. V polovici pečenia baklažán otočíme.

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Miso, ryžový ocot, saké, cukor a 2KL sójovej omáčky zmiešame v malom hrnčeku, privedieme k varu a ihneď odstavíme.

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenú pastu rozdelíme na baklažán a v rúre vyhriatej na 230°C necháme miso pastu skaramelizovať.

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrachové výhonky opláchneme a osušíme.

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesnak nakrájame nadrobno a vo woku opražíme.

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme hrachové výhonky, sójovú omáčku premiešame a po 2 - 3 minútach odstavíme.

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na baklažán uložíme hrachové výhonky a dozdobíme čili papričkou a surovými výhonkami. Inšpirácia: http://www.tastespotting.com/features/caramelized-miso-eggplant-with-purple-barley

    Baklažán, miso a hrachové výhonky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evusik
tak toto by som rada ochutnala... krásne :-)
mijaita
Tak musím ted zacit pestovat hrach ? :-) Jiné se nehodí ?
mijaita
@zirafninka mas to hezci nez je puvodni recept a krasnou, lakavou fotku. Ty vyhonky hrachove budou jsite lepsi nez natova cibulka. Urcite me tvuj recept oslovil. Miso mam doma, pouzivam do polevek.
frezia68
Prezentácia ako v 5 hviezdičkovej reštaurácii ,lahodí aj oku :-)
lusinkab
Nadherny,baklazan mame velmi radi,a toto je taky super receptik,ze aj ked sa chces vytiahnut pred navstevou :-) ukladam
martamm
Krásne upravené jedlo, priam sa núka ochutnať, baklažán je výborný, len tie výhonky si musím pripraviť, ale to nie je problém, vďaka za super inšpiráciu :)
pikolko
Prepáč ty robíš niekde šefkuchára? Lebo tvoje recepty tomu nasvedčujú alebo máš talent na varenie a fotenie si veľmi šikovná
zirafninka1
@mijaita sake. Ja som si pripravila mirin. Ale to som si len zle zapamatala recet. Ja som potom mrkla do receptu a vymenila si to, ale zabudla som cvaknut..
mijaita
@zirafninka1 dekuji, tak se do toho muzu pustit. Hraskove vyhonky nemam, ale dubacek je take sloducky a dobry. Casto ho na jidlo i do vareni pouzivam. Uvidim, urcite tady posleze zhodnotim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia