Orechové bonbóny a ovocný kaviár

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 24. novembra 2012

Suroviny

Krém:
200 g
100 g
50 g
2 PL
Ovocný kaviár:
250 g
2 g




Postup

  1. 1

    Krém do bonbónov: Odvážime si orechy, čokoládu, pripravíme sirup a vanilku.

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 1
  2. 2

    Orechy rozložme na plech a v rúre vyhriatej na 170°C ich opražíme cca 10 minút.

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme ich do čistej utierky a necháme 10 minút vychladnúť.

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 3
  4. 4

    Potom orechy v utierke vyšúchame - zbavíme šupiek. Takto pripravené orechy preložíme do mixéra. Pridáme vanilku a postupne počas mixovania prilievame sirup (podľa chuti cca 50 ml alebo menej) a roztopenú čokoládu.

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 4
  5. 5

    Do hotového krému môžeme pridať aj nasekané orechy navyše (nemusíme).

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 5
  6. 6

    Bonbóny pripravme vo forme, plníme ich orechovým krémom. Ako nato pozrite <a href="http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-s-brandy-marcipanom-a-bielou-cokolado/20475-recept.html">tu - bod č.6</a>.

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 6
  7. 7

    Na ovocný kaviár potrebujeme pyré. Použiť možno rôzne ovocie, čerstvé či mrazené. Ovocie rozmixujeme a precedíme cez sito.

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 7
  8. 8

    Pyré ochutíme cukrom, pridáme agar a povaríme, kým sa agar nerozpustí. Príprava "kaviáru" je veľmi jednoduchá. Ako na to som sa naučila <a href="http://www.youtube.com/watch?v=t5grOv2HFwM">v tomto videu</a>.

    Orechové bonbóny a ovocný kaviár  - obrázok 8
  9. 9

    K príprave potrebujeme veľmi vychladený olej. Po príprave som ho nevyhodila, použila som ho pri bežnom varení. Hotový kaviár som prepláchla vo vode aby nebol olejový. Je výborný na zdobenie dezertov, zmrzlín či pudingových pohárov.

  10. 10

    Zaujímavé sú aj ďalšie videa, v ktorých bol kaviár pripravený z balzamikového octu a používal sa napríklad do šalátov (<a href="http://www.youtube.com/watch?v=s6FUuxcPoQw">video</a>), alebo ovocné či zeleninové "špagety" (<a href="http://www.youtube.com/watch?v=FX4JD7BAOrU">video</a>).

Diskusia k receptu

monzet
Nádhera!!!A ten kaviár....nemám slová.Jednoducho perfektné.
sovka62
Fantázia nestačí, nechápem, ako toto môže niekto vymyslieť! Ďakujem ti, perfektné videá.
evusik
no tak som si aj ja popozerala videá.... čo všetko ľudia nevymyslia? je to fakt perfektné a máš môj obdiv, že robíš také krásne bombóny :-)
ailuj82
Som skúšala ten kaviár, ale zo želatíny od Dr. Oetkera - červená a má sa variť. Celkom to išlo :) Ďakujem...
medovnicek
bonbóny priam lákajú na zjedenie a aj ten kaviár vyzerá super, má krásnu farbu
iva63
krása, nádhera...máš obdivuhodnú fantáziu...šikula-:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia