Foto: cici21
Na jeseň spolu so zberom jabĺk sa zbierajú aj dule (bižalmy). Je málo receptov na ich spracovanie a tak jeden predkladám.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dule ošúpeme a zbavíme stredku s jadierkami. Pokrájame na malé kocky. Odpad dáme do gázového vrecka. Kocky zalejeme vodou, podľa potreby, pridáme gázové vrecko a varíme, do jednej hodiny.
- 2
Po uvarení, vrecko s odpadom zahodíme, vodu zlejeme. Uvarené dule popučíme, alebo inak urobíme kašu. Pridáme 600 gramov cukru, šťavu z dvoch citrónov (môžeme nahradiť 2 - 3 kávovými lyžičkami kyseliny citrónovej).
- 3
Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.
- 4
Vylejeme na pekáč, vo vrstve asi 1 cm a necháme vychladnúť.
- 5
Po vychladnutí narežeme na malé kocky, ako cukríky a tie obalíme cukrom, kokosom,vlašskými orechmi alebo čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúl mám veľa, nikdy sa z nich nič nerobilo.
Chcela by som skúsiť kompót, ani to želé nevyzerá zle ......
Chcete dule? Som v BA....
Chcete dule? Som v BA....