Sypaný koláč s ovocím (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 30. novembra 2012

Jednoduchý koláčik. Inšpirácia: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g (pomlieť)
100 g
1/2 ks (BIO)
1/2 ks (BIO)
Náplň:
250 g (od SojaProduktu alebo Sunfoodu)
50 g (pomlieť)
1/2 ks (BIO)
 z BIO citrónov (nie je chemicky ošetrená)
100 g (postrúhať)
700 ml




Postup

  1. 1

    Moje "pojednávanie" o vegan tukoch: alsan bio - je cisto rastlinny - pouzivame vsade tam, kde "by malo ist" maslo (tak na pecenie: kremy a do cesta, ako aj na chleba). Alsan Bio zozenies bezne v predajniach zdravej vyzivy. Povazujeme ho za najlepsi, co sa tyka pomeru zlozenie/cena a pouzitelnosti (je velmi univerzalny). Dalsie alternativy: Bio Soya (od Provamelu), Prima (od Rapunzelu), Palmo (od Rapunzelu), Blesk (od Natural Jihlava). Tieto nie su az take univerzalne - niektore su vhodne iba do cesta a do polevy, ale do kremu uz menej. Na chleba su najlepsie orechove masla, za studena lisovane oleje (bio kokosovy olej za studena lisovany sa da dokonca natierat) a strukovinove a zeleninove natierky...

  2. 2

    A teraz k receptu :-). Dávka na polovičný plech. Namiesto slivkového kompótu môžete použiť marhuľový alebo hocijaký iný. S druhmi múky sa dá v tomto recepte tiež pekne experimentovať.

  3. 3

    Zo surovín na cesto si urobíme odrobinky, akoby sme šli robiť posýpku. 2/3 odrobiniek rozvrstvíme rovnomerne na plech s papierom na pečenie. Na to rovnomerne rozotrieme vyšľahané tofu a poukladáme slivky. Zmiešame orechy so zvyškom odrobiniek. Touto zmesou rovnomerne posypeme vrch koláča. Pečieme pri 180 C cca 40 minút.

  4. 4

    Náplň: V mixéri vyšľaháme tofu, cukor, citrónovú kôru a šťavu z kompótu. Šťavu pridávame postupne! Nesmie to byť príliš riedke - len také, aby sa to dalo rozotrieť.

Diskusia k receptu

nelajsia
...skvelýýýýý včera doskúšaný, spapkaný....čo nevidieť sa robí znova, s nejakým iným kompótom...vďaka za receptík, šup sem s ďalšími
nelajsia



a takto sa podaril mne... dala som to do okrúhlej formy
stanci11
Krása!! inak knižku mám tiež a je to hotový poklad! otázočka: tofu len biele klasické alebo silken varianta? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia