Vegánske perníčky s matcha a s cviklovým práškom
Perníčky pre tých, ktorí uprednostňujú vegánsku stravu alebo radi experimentujú a chcú svoj vianočný stôl obohatiť...
Zeleninový rogan josh
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom....
Žltý hrach s kurkumovou ryžou
Na záver som pridala na tanier aj jadierka z granátového jablka, asi zvláštna kombinácia ale vrelo...
Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....
Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....
Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom
Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka...
Expresné indické zeleninové curry
Ďalší zo série špajzových špeciálov, na indickú nôtu, hotový za polhodinku....
Tekvicové karí
Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové...
Ryža z jenského skla
Viem, že ryžu vie spraviť takmer každý, no nie každému sa ju podarí spraviť naozaj dobrú....
Fazuľový guláš
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou, pridáme nasekaný cesnak, bobule borievky, senovku...
Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...
Solené tekvicové semienka - chrumkanie namiesto krekrov
Zdravé chrumkanie ideálne na večer pri sledovaní obľúbeného seriálu.
Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....
Kvasená kapusta ako zo Stupavy
Začala sezóna kapusty, tí ktorí ju obľubujú, určite majú aj svoje recepty na kvasenie, ja som si obľúbil tento ktorý mám práve zo Stupavy, tam sa totiž rodí a robí tá najlepšia kapusta....
Nátierka z pečeného baklažánu a kapie
Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé...
Šošovicovo-karfiolový dhal
Na zohriatom oleji niekoľko minút opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájaný stonkový zeler a mrkvu. Pridáme nadrobno...
Cícerové cestoviny s omáčkou z pečenej tekvice podľa fitness trénerky
S týmto receptom sa už nemôžete vyhovárať, že na prípravu zdravého jedla nemáte čas....
Pažítková nátierka z tofu
Svieža krémová pomazánka, plná bielkovín, hotová za pár minút....
Nátierka z pečeného baklažánu
Tradičná libanonská baklažánová nátierka ochutená cesnakom, sezamovými semienkami a citrónovou šťavou, ktorá je po celom...
Nemecký zemiakový šalát (Kartoffelsalat)
Veľmi vďačné jesenné kombo inšpirované nemeckým Oktoberfestom - v prvom rade pivo a k nemu praclík a tento zemiakový šalát....
Marinovaná pečená paprika
Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.
Stir-fry zelenina s ryžou
Zohreme si olej vo wok panvici, cibuľu nakrájame, cesnak nadrobno a opečieme spolu so zeleninou...
Jednoduchý paradajkový šalát s bazalkou
Cherry paradajky dvoch farieb urobia z tohto jednoduchého šalátiku aj potešenie pre oči.
Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....
Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.
Domáci pečený kečup
Inšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som...
Pesto quinoa so zeleninou
Nakrájanú cibuľu, papriku a fenikel opražíme na oleji niekoľko minút.