Zelenina s kokosovým mliekom fotorecept
Foto: tejaja
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie. Príjemne obohatí jedálniček.
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
-
2
Pridáme karí, kurkumu, čierne korenie a soľ a za stáleho miešania 1 minútu restujeme.
-
3
Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a orestujeme.
-
4
Zalejeme kokosovým mliekom.
-
5
Pridáme na kocky nakrájané tofu a paradajky a na menšie kúsky nakrájaný karfiol. Premiešame.
-
6
Povaríme cca 10 minút. Nakoniec dochutíme prelisovaným cesnakom. Podávame s cestovinami, kuskusom alebo ryžou.
Diskusia k receptu