Bezlepkový chlieb
Bezlepkový chlieb

Bezlepkový sendvičový chlieb

ambrelagastrosk - bez fotkyambrelagastrosk, 2. marca 2024
8
porcií
120 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

260 g teplá
10 g čerstvé
1 ČL
1 PL
1 ČL
1 PL
2 ČL
250 g (SchärMix B)




Postup

  1. 1

    Do teplej vody primiešaj droždie a rozšľahaj metličkou. Postupne pridaj všetky suroviny okrem múky.

  2. 2

    Počkaj dokedy rozkvas nezväčší objem, následne ho pridaj do múky a miešaj aspoň 10 minút.

  3. 3

    Cesto presuň do misky na kysnutie a nechaj cca 30 minút kysnúť dokedy cesto nezdvojnásobí objem.

  4. 4

    Cesto si vyber z misky na pomúčenú dosku a spracuj ho, presuň do plechu, obaľ fóliou a nechaj kysnúť 20 minút.

  5. 5

    Daj piecť na 190 stupňov 30 minút. Po upečení nechaj chlieb vychladnúť.

  6. 6

    Kompletný videorecept nájdeš na instagrame ambrea.gastrosk

Diskusia k receptu