Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom

kitchenguru - fotkakitchenguru, 19. februára 2024
Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom
Foto: kitchenguru

Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.

Suroviny

3 PL (zrno)
2 PL
1 ks
3 veľké strúčiky
200 g
1 ks
2 stredne velké ks
2 PL
1 PL
400 ml
2 ks
2 ks
1 ks
1,5 PL
1 KL
2 PL
3 štipky
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyjeme a očistíme karfiol. Ošúpeme mrkvu, zemiaky aj cibuľu a spolu s karfiolom dáme variť do hrnca s vodou, do ktorej pridáme olej a všetko korenie, bobkový list, papriku, rascu - okrem majoránu, vegety a octu (tie pridáme až do vriacej polievky spolu s pretlačeným cesnakom).

  2. 2

    Keď polievka vrie, zbierame tvoriacu sa penu. Keď je cibuľa už uvarená, tak ju vyberieme aj s bobkovým listom. Teraz zľahka tyčovým mixérom cca 5-krát pomixujeme, tak aby nám zostali väčšie kusy zeleniny a polievka mala hustejšiu konzistenciu. Do vriacej polievky pridáme kuskus aj amarant, pretlačený cesnak, majorán, vegetu a soľ všetko necháme variť cca cca15-20 minút, podľa veľkosti amarantových zŕn. (Tu možno pre chuť pridať ocot, ktorý necháme trochu povariť).

    Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom - obrázok 2
  3. 3

    Môžeme konzumovať.

    Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia