Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom
Foto: kitchenguru
Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.
Suroviny
3 PL (zrno) |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
3 veľké strúčiky |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2 stredne velké ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
400 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
3 štipky |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Umyjeme a očistíme karfiol. Ošúpeme mrkvu, zemiaky aj cibuľu a spolu s karfiolom dáme variť do hrnca s vodou, do ktorej pridáme olej a všetko korenie, bobkový list, papriku, rascu - okrem majoránu, vegety a octu (tie pridáme až do vriacej polievky spolu s pretlačeným cesnakom).
- 2
Keď polievka vrie, zbierame tvoriacu sa penu. Keď je cibuľa už uvarená, tak ju vyberieme aj s bobkovým listom. Teraz zľahka tyčovým mixérom cca 5-krát pomixujeme, tak aby nám zostali väčšie kusy zeleniny a polievka mala hustejšiu konzistenciu. Do vriacej polievky pridáme kuskus aj amarant, pretlačený cesnak, majorán, vegetu a soľ všetko necháme variť cca cca15-20 minút, podľa veľkosti amarantových zŕn. (Tu možno pre chuť pridať ocot, ktorý necháme trochu povariť).
- 3
Môžeme konzumovať.
- 2
Diskusia k receptu