Vegánske arašidovo-čokoládové guľôčky
Foto: dorenika
Osladené len datľami. Sú výborné, takže ich odporúčam zamraziť a ráno jednu či dve vybrať, lebo inak ich zjete všetky naraz!
Zdroj: Our Nourishing Table
porcií
príprava
Postup
-
1
Používam 100 % arašidové maslo, v ktorom nie je soľ, cukor ani pridaný olej. Guľky odporúčam robiť z toho.
- 2
Ak máte kvalitný kuchynský robot, tak doň vložte všetky suroviny a rozmixujte. Pridávajte vodu dokým to je vláčne. Z hmoty vytvarujte guľôčky.
- 3
Ak, tak ako ja máte iba Nutribullet alebo niečo podobná, čo nemá šancu to rozmixovať, tak postupujte takto: Rozomľte datle na sucho, dajte do misy. Rozomľte vločky, pridajte ich do misy k datliam. Rozdrvte čokoládu a pridajte ju do misy tiež. Potom pridajte všetky ostané suroviny a zmiešajte. Pridávajte vodu dokým to je vláčne a z hmoty vytvarujte guľôčky.
Tiež nepečené guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu