/ 2. stránka receptov

  • Rukolový šalát

    Rukolový šalát

    Tento letný šalát vznikol mojím letným experimentovaním v kuchyni. Rukola má trošku pikantnú chuť, tak som sa snažila nepotlačiť ju, ale zároveň zneutralizovať a doplniť o ďalšie chute.

  • Sójové kúsky so sušenými paradajkami a s tymianom

    Sójové kúsky so sušenými paradajkami a s tymianom

    Sójové kúsky si pamätám ešte z detstva, vtedy som ich mala naozaj rada a najčastejšie sme ich pripravovali práve na šťave. Teraz som sa k nim po dlhšom čase vrátila a vyskúšala som kombináciu so sušenými paradajkami....

  • Buritos s tekvicovo-avokádovou plnkou
  • Karfiol s cícerom na karí korení

    Karfiol s cícerom na karí korení

    Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, my sme to v dnešný horúci deň jedli iba takto samotné.

  • Gazpacho - studená paradajková polievka (videorecept)

    Gazpacho - studená paradajková polievka (videorecept)

    Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si ju zamilujete aj vy.

  • Letný šalát s orechovým olejom

    Letný šalát s orechovým olejom

    Ľahký letný šalát s jabĺčkom navyše. Ak máte radi gorgonzolu, skúste ňou nahradiť tofu.

  • Letný šalát s tofu

    Letný šalát s tofu

    Zohrejeme gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač, podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu nakrájame na plátky, tofu prekrojíme na polovice.

  • Rustikálny chlieb bez lepku

    Rustikálny chlieb bez lepku

    Dnes vám ukážeme, že chutný rustikálny chlieb bez lepku si môžete upiecť doma aj bez toho, aby ste mali skúsenosti s kváskovaním, či vypekaním chleba. Tento recept s použitím bezlepkovej múky Promix CH špeciál je...

  • Vegánsky hotdog po taliansky

    Vegánsky hotdog po taliansky

    Paradajky ponoríme do vriacej vody asi na 1 minútu. Potom ich vyberieme a hneď premyjeme v studenej vode. Následne z nich ľahko stiahneme šupku.

  • Marinovaná grilovaná zelenina so šampiňónmi
  • Pikantný paradajkový dip (videorecept)

    Pikantný paradajkový dip (videorecept)

    Vhodný k tortilám, alebo aj na hrianky.

  • Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami

    Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami

    Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok - je luxusný. Tento rok určite urobím znovu a nafotím aj podrobnejší postup. Rozpis je na dva malé asi 1,...

  • Hrášková hokaido polievka

    Hrášková hokaido polievka

    Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky...

  • Pilav s hroznovými listami (fotorecept)

    Pilav s hroznovými listami (fotorecept)

    Ja to vlastne doma volám Sarma pilavı :-) a to preto, lebo je tam všetko to, z čoho robievam hroznovú Sarmu :-) Je to taká rýchla, bezprácna verzia Sarmi a chutí tak isto fantasticky ;-P

  • Baklažánový strapec

    Baklažánový strapec

    Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ktorý bol trošičku inak nakrájaný.

  • Zdravé ovocné mrazené pochúťky

    Zdravé ovocné mrazené pochúťky

    Už som mala možnosť ochutnať rôzne druhy zmrzliny - a niektoré sú ozaj výborné. Ale na horúce letné dni dávame u nás prednosť týmto jednoduchým prírodným ovocným mrazeným pochúťkam bez cukru a iných prídavných látok. Sú jednoduché...

  • Cviklový kaviár (fotorecept)

    Cviklový kaviár (fotorecept)

    Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako príloha /šalát k mäsovému alebo aj zeleninovému jedlu. Recept pochádza z ruskej kuchyne a je tam veľmi obľúbený.

  • Hrianky s avokádovou nátierkou
  • Cuketové „špagety“ s tofu a čipsami z petržlenovej vňate
  • Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

    Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

    Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť. Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na ...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist