Tofu tiramisu s orientálnym nádychom – ľahučký dezert, kde sa jemný krém z tofu a kokosovej šľahačky spája s voňavou kávou, škoricou, kardamómom Zobraziť celý popisTofu tiramisu s orientálnym nádychom – ľahučký dezert, kde sa jemný krém z tofu a kokosovej šľahačky spája s voňavou kávou, škoricou, kardamómom a zázvorom. Každé sústo je svieže, krémové a pritom ľahšie než klasika – ideálne pre tých, čo chcú potešiť chuťové poháriky bez kompromisov.
porcií
príprava
Suroviny
450 g |
|
80 ml (alebo agávový) |
|
1 ks |
|
10 g |
|
100 ml |
|
200 ml silná |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
150 g (alebo piškóty) |
|
2 PL |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Rozmixujeme Lunter Creme de Tofu, javorový sirup, semienka z vanilkového struku a kukuričný škrob dohladka.
- 2
Opatrne primiešame šľahačku z kokosového mlieka a dáme do chladničky.
- 3
Pripravíme si kávu a zmiešame ju s mletou škoricou, kardamómom a zázvorom. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- 4
Potom každý kúsok sušienky rýchlo namočíme do kávovej zmesi a namočené sušienky ukladáme na dno nádoby.
- 5
Na sušienky rovnomerne natrieme polovicu tofu krému.
- 6
Opakujeme s ďalšou vrstvou namočených sušienok a krému.
- 7
Vrchnú vrstvu posypeme kakaom v prášku a nastrúhanou horkou čokoládou.
- 8
Zakryjeme a necháme odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny, aby krém stuhol.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu