Vegánske škoricové slimáčiky
Tieto slimáčiky sú presne ten druh sladkého šťastia, ktorý vie rozvoňať celý byt skôr, než ich stihnem vybrať z rúry. Mäkučké, nadýchané, s Zobraziť celý popisTieto slimáčiky sú presne ten druh sladkého šťastia, ktorý vie rozvoňať celý byt skôr, než ich stihnem vybrať z rúry. Mäkučké, nadýchané, s poriadnou dávkou škoricovej arómy a jemnou sladkou polevou. Každé sústo je ako objatie. Keď ich pripravujem, vždy zmiznú bleskovou rýchlosťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 250 ml |
|
| 70 g |
|
| 70 g |
|
| 7 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| Náplň: | |
| 80 g |
|
| 120 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| Poleva: | |
| 100 g |
|
| 2-3 PL |
|
| pár kvapiek |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame vlažné mandľové mlieko s droždím a lyžicou cukru. Necháme 5 minút prebublať.
- 2
Pridáme zvyšok cukru, roztopené vegánske maslo, škoricu, soľ a múku. Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť 1 hodinu pod utierkou.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik (asi 0,5 cm hrubý). Natrieme zmäknutým maslom, posypeme cukrom a škoricou, pokvapkáme vanilkovým extraktom. Zrolujeme do rolády a nakrájame na 12 rovnakých slimáčikov. Uložíme na plech s papierom, necháme ešte 20 minút podkysnúť.
- 4
Pečieme v rúre na 180 °C 18–22 minút, kým nie sú zlatisté.
- 5
Zmiešame suroviny na polevu a polejeme ňou ešte teplé slimáčiky.
- 6
Zjeme aspoň dva okamžite – je to povinné.
Tiež Škoricové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu