Škoricové koláče
Škoricové koláče

Vegánske škoricové slimáčiky

ellie17 - bez fotkyellie17, 28. októbra 2025

Tieto slimáčiky sú presne ten druh sladkého šťastia, ktorý vie rozvoňať celý byt skôr, než ich stihnem vybrať z rúry. Mäkučké, nadýchané, s Zobraziť celý popisTieto slimáčiky sú presne ten druh sladkého šťastia, ktorý vie rozvoňať celý byt skôr, než ich stihnem vybrať z rúry. Mäkučké, nadýchané, s poriadnou dávkou škoricovej arómy a jemnou sladkou polevou. Každé sústo je ako objatie. Keď ich pripravujem, vždy zmiznú bleskovou rýchlosťou.

12
porcií
20+60 minút
príprava
18-22 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml
70 g
70 g
7 g
1 ČL
1/2 ČL
Náplň:
80 g
120 g
2 PL
1 ČL
Poleva:
100 g
2-3 PL
pár kvapiek



Postup

  1. 1

    V miske zmiešame vlažné mandľové mlieko s droždím a lyžicou cukru. Necháme 5 minút prebublať.

  2. 2

    Pridáme zvyšok cukru, roztopené vegánske maslo, škoricu, soľ a múku. Vypracujeme hladké cesto a necháme kysnúť 1 hodinu pod utierkou.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik (asi 0,5 cm hrubý). Natrieme zmäknutým maslom, posypeme cukrom a škoricou, pokvapkáme vanilkovým extraktom. Zrolujeme do rolády a nakrájame na 12 rovnakých slimáčikov. Uložíme na plech s papierom, necháme ešte 20 minút podkysnúť.

  4. 4

    Pečieme v rúre na 180 °C 18–22 minút, kým nie sú zlatisté.

  5. 5

    Zmiešame suroviny na polevu a polejeme ňou ešte teplé slimáčiky.

  6. 6

    Zjeme aspoň dva okamžite – je to povinné.

Diskusia k receptu