Plnené pirohy

Foto: Lunter
LUNTER Quick Creations Tofu Koložvárska v netradičnej podobe – ukrytá v jemnom domácom ceste, ktoré sa po uvarení rozplýva na jazyku. Tieto pirohy Zobraziť celý popisLUNTER Quick Creations Tofu Koložvárska v netradičnej podobe – ukrytá v jemnom domácom ceste, ktoré sa po uvarení rozplýva na jazyku. Tieto pirohy spájajú chuť tradície s modernou rastlinnou kuchyňou a ukazujú, že aj klasika môže mať svieži, kreatívny twist. Dokonale vyniknú s kvapkou roztopeného vegánskeho masla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ. Pridáme vegánske maslo alebo olivový olej a vtierame ho do múky, kým nezačne pripomínať strúhanku.
- 2
Postupne pridávame vlažnú vodu a jablčný ocot alebo citrónovú šťavu a miešame, kým sa cesto nespojí.
- 3
Cesto miesime na pomúčenej doske ešte 5–7 minút, kým nie je hladké a elastické. Potom ho necháme 30 minút odpočívať.
- 4
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3–4 mm.
- 5
Následne cesto vytvarujeme podľa formy na pirohy. Cesto jemne zatláčame do okrajov. Prebytočné cesto zo strán orežeme.
- 6
Pripravené vyformované cesto rovnomerne naplníme Quick Creations Tofu Koložvárskou a formu uzatvoríme, aby sme vyformovali pirohy.
- 7
Veľký hrniec s osolenou vodou privedieme do varu. Stiahneme na mierny var a opatrne vložíme naplnené pirohy.
- 8
Varíme asi 5–7 minút, alebo kým pirohy nevyplávajú na povrch.
- 9
Pirohy vyberáme dierovanou naberačkou a scedíme.
- 10
Podávame pokvapkané roztopeným vegánskym maslom.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu