Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Plnené pirohy

lunter - fotkalunter, včera 12:00. Komerčný recept.
Plnené pirohy
Foto: Lunter

LUNTER Quick Creations Tofu Koložvárska v netradičnej podobe – ukrytá v jemnom domácom ceste, ktoré sa po uvarení rozplýva na jazyku. Tieto pirohy Zobraziť celý popisLUNTER Quick Creations Tofu Koložvárska v netradičnej podobe – ukrytá v jemnom domácom ceste, ktoré sa po uvarení rozplýva na jazyku. Tieto pirohy spájajú chuť tradície s modernou rastlinnou kuchyňou a ukazujú, že aj klasika môže mať svieži, kreatívny twist. Dokonale vyniknú s kvapkou roztopeného vegánskeho masla.

4
porcie
20 (+ odležanie cest minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
1 ČL
90 ml vlažná
20 g (alebo olivový olej)
1 PL ( alebo citrónová šťava)
1 bal.



Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ. Pridáme vegánske maslo alebo olivový olej a vtierame ho do múky, kým nezačne pripomínať strúhanku.

  2. 2

    Postupne pridávame vlažnú vodu a jablčný ocot alebo citrónovú šťavu a miešame, kým sa cesto nespojí.

  3. 3

    Cesto miesime na pomúčenej doske ešte 5–7 minút, kým nie je hladké a elastické. Potom ho necháme 30 minút odpočívať.

  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3–4 mm.

  5. 5

    Následne cesto vytvarujeme podľa formy na pirohy. Cesto jemne zatláčame do okrajov. Prebytočné cesto zo strán orežeme.

  6. 6

    Pripravené vyformované cesto rovnomerne naplníme Quick Creations Tofu Koložvárskou a formu uzatvoríme, aby sme vyformovali pirohy.

  7. 7

    Veľký hrniec s osolenou vodou privedieme do varu. Stiahneme na mierny var a opatrne vložíme naplnené pirohy.

  8. 8

    Varíme asi 5–7 minút, alebo kým pirohy nevyplávajú na povrch.

  9. 9

    Pirohy vyberáme dierovanou naberačkou a scedíme.

  10. 10

    Podávame pokvapkané roztopeným vegánskym maslom.

Diskusia k receptu