Tieto rýchle prekladané pagáčiky s LUNTER Šqvarkovou Tofu nátierkou sú dokonalou kombináciou chrumkavej vrstvenej štruktúry a výraznej tradičnej chuti. Bez dlhého kysnutia, zato Zobraziť celý popisTieto rýchle prekladané pagáčiky s LUNTER Šqvarkovou Tofu nátierkou sú dokonalou kombináciou chrumkavej vrstvenej štruktúry a výraznej tradičnej chuti. Bez dlhého kysnutia, zato s bohatou vôňou a zlatistou kôrkou – ideálne na studenú večeru, oslavy alebo len tak ku káve či k pivu.
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
400 g |
|
500 g (alebo špaldová) |
|
50 g |
|
1/2 bal. |
|
300 ml vlažné |
|
podľa potreby |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
(alebo rasca) |
|
Postup
-
1
Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme ho napučať.
- 2
Múku premiešame so soľou, pridáme mäkké rastlinné maslo, kvások, zvyšné mlieko a vymiesime cesto.
- 3
Cesto nenechávame kysnúť, ale hneď ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
- 4
Na cesto natrieme Šqvarkovú nátierku, zrolujeme ho a prehneme na polovicu. Zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 30 minút.
- 5
Cesto opäť zrolujeme, preložené na polovicu zakryjeme a necháme v chlade ďalších 30 minút. Celkovo zopakujeme 3x.
- 6
Po poslednom pobyte v chlade cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky.
- 7
Cesto sa nelepí a ukazuje krásnu štruktúru prekladaných vrstiev. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
- 8
Pagáčiky necháme 15 minút podkysnúť, zatiaľ vyhrejeme rúru na 200 °C alebo teplovzdušnú na 180 °C.
- 9
Pred pečením ešte pagáčiky potrieme sójovým mliekom a posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme do ružova, približne 15 minút.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu