Šqvarkové pagáče

lunter - fotkalunter, 24. júla 2025. Komerčný recept.
Šqvarkové pagáče
Foto: lunter

Tieto rýchle prekladané pagáčiky s LUNTER Šqvarkovou Tofu nátierkou sú dokonalou kombináciou chrumkavej vrstvenej štruktúry a výraznej tradičnej chuti. Bez dlhého kysnutia, zato Zobraziť celý popisTieto rýchle prekladané pagáčiky s LUNTER Šqvarkovou Tofu nátierkou sú dokonalou kombináciou chrumkavej vrstvenej štruktúry a výraznej tradičnej chuti. Bez dlhého kysnutia, zato s bohatou vôňou a zlatistou kôrkou – ideálne na studenú večeru, oslavy alebo len tak ku káve či k pivu.

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

400 g
500 g (alebo špaldová)
50 g
1/2 bal.
300 ml vlažné
podľa potreby
Na potretie:
Na posypanie:
 (alebo rasca)




Postup

  1. 1

    Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme ho napučať.

  2. 2

    Múku premiešame so soľou, pridáme mäkké rastlinné maslo, kvások, zvyšné mlieko a vymiesime cesto.

  3. 3

    Cesto nenechávame kysnúť, ale hneď ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.

  4. 4

    Na cesto natrieme Šqvarkovú nátierku, zrolujeme ho a prehneme na polovicu. Zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 30 minút.

  5. 5

    Cesto opäť zrolujeme, preložené na polovicu zakryjeme a necháme v chlade ďalších 30 minút. Celkovo zopakujeme 3x.

  6. 6

    Po poslednom pobyte v chlade cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky.

  7. 7

    Cesto sa nelepí a ukazuje krásnu štruktúru prekladaných vrstiev. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie.

  8. 8

    Pagáčiky necháme 15 minút podkysnúť, zatiaľ vyhrejeme rúru na 200 °C alebo teplovzdušnú na 180 °C.

  9. 9

    Pred pečením ešte pagáčiky potrieme sójovým mliekom a posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme do ružova, približne 15 minút.

Diskusia k receptu