Bazový džem
Bazový džem

Domáci bazový džem s jablkami

maspoma - fotkaMäspoma, 2. júna 2023. Komerčný recept.
Domáci bazový džem s jablkami
Foto: maspoma

Vynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý domáci džem, ktorý chutí užasne. Zobraziť celý popisVynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý domáci džem, ktorý chutí užasne. Recept pre Mäspomu vytvorili @stvoryzkuchyne.
Zdroj: @stvoryzkuchyne

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 ks
1 ks
750 ml (alebo šťava)
2 ks
Džemko želírovač 2:1
500 g




Postup

  1. 1

    Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.

  2. 2

    Ďalší deň zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.

  3. 3

    Jabĺčka očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo-jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca so šťavou.

  4. 4

    Džemko zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.

  5. 5

    Horúce nalejeme do pohárov, uzatvoríme a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.

  6. 6

    Bazový džem je najlepšie skladovať v chladničke.

Diskusia k receptu

kucharka
Bazu mám veľmi - ale veľmi - rada. Rada by som si dala za pohárik ….




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia