Domáci bazový džem s jablkami
Foto: maspoma
Vynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý
domáci džem, ktorý chutí užasne. Zobraziť celý popisVynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý
domáci džem, ktorý chutí užasne. Recept pre Mäspomu vytvorili @stvoryzkuchyne.
Zdroj: @stvoryzkuchyne
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.
- 2
Ďalší deň zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.
- 3
Jabĺčka očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo-jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca so šťavou.
- 4
Džemko zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.
- 5
Horúce nalejeme do pohárov, uzatvoríme a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.
- 6
Bazový džem je najlepšie skladovať v chladničke.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu