Bravčové medailóniky
Bravčové medailóniky

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom

tomisuccess9 - fotkatomisuccess9, 11. decembra 2017

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti, nedeľný obed.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
Kráľovský šalát:
35 g
35 g
20 g
15 g
1 dcl
10 g
10 g
Curry-hubové ragú:
10 g
5 ml
10 g
10 g
5 g
1 - 2 dcl (31-33 %)
1 dcl
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú pannenku narezeme na pozadovanu velkost. Nakorenime ju (sol, cierne korenie mlete, rasca mleta, grilovacie korenie - vaha sa pohybuje podla chuti ale priblizne sa jedna o normu na 3 - 5 g.) Na spodok dame olej a dame piect na 180 °C, na nejakych 20 minut. Po dopoceni zakryjeme alobalom a vlozime spat do rury. Mozete pridat stipku vody na zaciatok pri peceni, aby maso velmi neobschlo (nemalo by, aj ked vodu nepridate, zalezi kolko v tej rure bude stat).

  2. 2

    Kralovsky salat: Brokolicu s karfilom dame povarit (predvarime), ale nie uplne, aby sa rozbijala. CIbulu cervenu osupeme prekrojime na vacsie cstvrtiny. Oddelime lupene. Vyberieme panvicku dame na spodok olej, pridame borkolicu, karfiol, cherry paradajky cibulove lupene. Orestujeme. Pred koncom pridame korenie, pretlaceny cesnak a maslo. Nechame nech sa na panvicke este dokonci "dopecie".

  3. 3

    Ragu: Do rajnicky pridame olej, najemno nakrajanu cibulu, pridame hriby a nechame varit. Pridame biele vino, pretlaceny cesnak, sol, cierne korenie, curry korenie, smotanu a nechame varit. Ked uz nam prevrie mozme par pohybmi ponornym mixerom rozmixovat na ragu. No doporucam, ak to ma byt ragu, nakrajat cibulu nadrobno, nech sa poriadne orestuje, a tak na hrubsie pokrajat hriby, nech sa varia. To vsetko, ak sa povari, mala by Vam vzniknut tuhsia konzistencia. Ak by tak nebolo, rozmiesajte si Solamyl vo vode a pomalicky po kuskoch pocas varu pridavajte aby zhustlo.

  4. 4

    Moj osobny recept na typ modernejsieho jedla. Mozete lubovolne dochutit. Prajem dobru chut! :) Pridajte recenziu ako sa Vam to podarilo.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: