Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou fotorecept
Foto: katka512
Fantastické jednohubky na oslavy.
Postup
-
1
Prehľad použitých surovín:
-
2
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a tie ešte na polovice - aby tam boli pásiky a nie nadrobno. Opražíme si ju na olivovom oleji do sklovita.
-
3
Pridáme čerstvé šampiňóny a chilli, 2 lyžičky worcesterskej omáčky, 6 lyžičiek sójovej omáčky a 1 lyžičku vegety. Chvíľu povaríme.
- 4
Zatiaľ si silnú, zaúdenú a voňavú slaninu nakrájame na plátky, prípadne na kocky a opečieme. Môžeme pridať aj oravskú mäsitú údenú slaninu. Pridáme 0,5 dl olivového oleja a čerstvé maslo.
- 5
Opečenú slaninu pridáme ku šampiňónom. Keď sa voda sa trochu odparí (nie celkom), pridáme 3 dl bieleho vína. Povaríme, dochutíme soľou podľa potreby. Keď sa víno odparí, tak to máme hotovo.
- 6
Bagetky potrieme olivovým olejom a na vrúbkovanej steakovej panvici chvíľu toastujeme.
- 7
Podávame spolu so zaváranou kapiou.
- 4
Diskusia k receptu