Obložená bageta
Obložená bageta

Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou fotorecept

katka512 - fotkakatka512, 21. mája 2023
Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept)
Foto: katka512

Fantastické jednohubky na oslavy.

Suroviny

 zaúdená
 mäsitá
1 ks
 čerstvé
 (thajské/vietnamské)
2 ČL
6 ČL
1 ČL
3 dl




Postup

  1. 1

    Prehľad použitých surovín:

    Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na mesiačiky a tie ešte na polovice - aby tam boli pásiky a nie nadrobno. Opražíme si ju na olivovom oleji do sklovita.

    Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme čerstvé šampiňóny a chilli, 2 lyžičky worcesterskej omáčky, 6 lyžičiek sójovej omáčky a 1 lyžičku vegety. Chvíľu povaríme.

  4. 4

    Zatiaľ si silnú, zaúdenú a voňavú slaninu nakrájame na plátky, prípadne na kocky a opečieme. Môžeme pridať aj oravskú mäsitú údenú slaninu. Pridáme 0,5 dl olivového oleja a čerstvé maslo.

    Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečenú slaninu pridáme ku šampiňónom. Keď sa voda sa trochu odparí (nie celkom), pridáme 3 dl bieleho vína. Povaríme, dochutíme soľou podľa potreby. Keď sa víno odparí, tak to máme hotovo.

    Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bagetky potrieme olivovým olejom a na vrúbkovanej steakovej panvici chvíľu toastujeme.

    Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame spolu so zaváranou kapiou.

    Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu