Obložená bageta
Bagetky s čerstvými šampiňónmi, slaninkou a kápiou (fotorecept)
Autor receptu: katka512
Fantastické jednohubky na oslavy.
Postup
- Prehľad použitých surovín:
- Cibuľu nakrájame na mesiačiky a tie ešte na polovice - aby tam boli pásiky a nie nadrobno. Opražíme si ju na olivovom oleji do sklovita.
- Pridáme čerstvé šampiňóny a chilli, 2 lyžičky worcesterskej omáčky, 6 lyžičiek sójovej omáčky a 1 lyžičku vegety. Chvíľu povaríme.
- Zatiaľ si silnú, zaúdenú a voňavú slaninu nakrájame na plátky, prípadne na kocky a opečieme. Môžeme pridať aj oravskú mäsitú údenú slaninu. Pridáme 0,5 dl olivového oleja a čerstvé maslo.
- Opečenú slaninu pridáme ku šampiňónom. Keď sa voda sa trochu odparí (nie celkom), pridáme 3 dl bieleho vína. Povaríme, dochutíme soľou podľa potreby. Keď sa víno odparí, tak to máme hotovo.
- Bagetky potrieme olivovým olejom a na vrúbkovanej steakovej panvici chvíľu toastujeme.
- Podávame spolu so zaváranou kapiou.