
Grilovaná krkovička s pečeným ružičkovým kelom a koňakovou omáčkou
Ak si myslíte, že nemáte radi ružičkový kel, tak si ho skúste spraviť takto...

Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Mexico
Mali sme rodinnú oslavu ktorá sa mala konať v prírode ale Pán Boh to zmenil a tak...

Hovädzie na hríbikoch s tarhoňou
Moje obľúbené jedlo. Vari sa tri až štyri hodiny a mam vela času na iné veci...

Zverinový guláš v kotlíku
Dobrý guláš ocení každý chlap. A nielen muži ho majú radi. Ak máte obmedzujúcu diétu...

Polievka šošovicová kyslá s mrkvou
Toto je jedlo jedno z mojich obľúbených ktoré varievala moja babka a neskôr i ja. Dôraz...

Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná...

Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....

Brokolica s cesnakovo syrovým krémom
... pripravil som ju aj podľa receptov na vareche. sk (frezia68, redakcia... ) ďakujem. Brokolica...

Mezze, mezza, mazzah...
Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové, studené, teplé a iné predjedlá, podávané...

Kuskus šalát s lososom
Dnes to je taký recept-nerecept. Skôr je to tip na rýchly zdravý obed, keď proste...

Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...

Tekvicové cesto na ovocné guľky alebo šúlance
Máme veľa tekvíc. Rozdávam, varím z nich pomaly každý deň a mám odloženú na zimu...

Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...

Polievka kelovica – moja aj pôstna
Tohoročný 40 dňový pôst sa blíži ku svojemu koncu. Niekomu ešte možno príde vhod aj tento...

Tagliatelle so smotanovo-špenátovou omáčkou a steak z lososa
Steak tesne pred varením posolíme a ochutíme korením. Na panvicu s rozohriatym maslom dáme lososa kožou...

Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...

Rýchla diétna zeleninová polievka – LG – s tortellini
Variant s mladými strúčikami hrášku, červenou i žltou karotkou, vodnými čínskymi „gaštanami“, šampiňónami a...

Fantastický šalát Miloš
Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ...

Cícerová balila
Tenhle recept pochází z Jordánska. Je to stručné, jednoduché, ale naprosto vynikající. Římský...

Čičmianske trhané halušky
Jednoduchý chutný recept na prípravu halušiek trochu inak. Z rozprávkovej lokality - Čičmian.

Zelerovo-zemiakový šalát
Tento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler...

Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.

Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.

Rybacia fašírka s koreneným mrkvovým pyré
Rybaciu fašírku som zvykla pripravovať z pomletého rybieho filé, teraz som použila ružového tuniaka v oleji....

Halušky s domácou sudovou kapustou a slaninkou
Toto jedlo máme radi. Je veľmi rýchlo hotové a pokial sa kapusta dusí na cibuľke, uvarím...

Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...

Kokosová polievka s taštičkami wonton
Taštičky: Na oleji osmažíme jarnú cibuľku a nakrájané shitake huby a šampiňóny. Ochutíme sójovou omáčkou, necháme...

Zapečená omeleta
Klasický recept na chutnú teplú večeru. Postačia vajíčka, nejaká šunčička, syr, zelenina a...

Cestoviny s lososom na víne, šľahačke a bylinkách
dame si uvarit cestoviny podla vlastneho vyberu a obluby /v slanej vode/

Hlivový paprikáš s bylinkami
Hliva je fantastická huba, vždy plánujem z nej uvariť niečo iné a nakoniec aj tak skončím...