Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou

kixia - fotkakixia, 28. júla 2014
Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou
Foto: kixia

Je to rýchly receptík, hlavne keď na vás príde náhly hlad...

4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100  ml
250  ml
500  g
150 g
200  g (alebo iný plesňový syr)
1  ks
100  g
50  g




Postup

  1. 1

    Nachystáme si potrebné suroviny. Kto nemá rád šampiňóny, môže ich nahradiť sterilizovanou kukuricou. Dáme si variť cestoviny podľa návodu na obale.

    Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu si nalejem trochu olivového oleja, na ktorom mierne orestujem na drobno pokrájanú cibuľku. Keď je cibuľa do sklovita, pridám očistené a nakrájané šampiňóny. Mierne podlejem vodou a pod pokrievkou ich podusím.

    Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Keď šampiňóny pustia šťavu, pridám ku nim kyslú smotanu a podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Zamiešam a necham prejsť do mierneho varu.

    Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Do vzniknutej omáčky pridám nastrúhanú mozarellu a rozmrvenú nivu. Oba syry nechám rozpustiť v horúcej smotane za stáleho miešania. Ak sa mi zdá omáčka hustá, pridám trošku mlieka.

    Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    Pred dovarením pridám na štvorčeky nakrájanú šunku a vmiešam ju do omáčky. Omáčku so šunkou už nepreváram.

    Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 5
  6. 6

    A omáčka je hotová. Kto chce, môže si ju ešte dochutiť čerstvou alebo sušenou pažítkou.

    Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia