Foto: kixia
Je to rýchly receptík, hlavne keď na vás príde náhly hlad...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si potrebné suroviny. Kto nemá rád šampiňóny, môže ich nahradiť sterilizovanou kukuricou. Dáme si variť cestoviny podľa návodu na obale.
-
2
Na panvicu si nalejem trochu olivového oleja, na ktorom mierne orestujem na drobno pokrájanú cibuľku. Keď je cibuľa do sklovita, pridám očistené a nakrájané šampiňóny. Mierne podlejem vodou a pod pokrievkou ich podusím.
-
3
Keď šampiňóny pustia šťavu, pridám ku nim kyslú smotanu a podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Zamiešam a necham prejsť do mierneho varu.
-
4
Do vzniknutej omáčky pridám nastrúhanú mozarellu a rozmrvenú nivu. Oba syry nechám rozpustiť v horúcej smotane za stáleho miešania. Ak sa mi zdá omáčka hustá, pridám trošku mlieka.
-
5
Pred dovarením pridám na štvorčeky nakrájanú šunku a vmiešam ju do omáčky. Omáčku so šunkou už nepreváram.
-
6
A omáčka je hotová. Kto chce, môže si ju ešte dochutiť čerstvou alebo sušenou pažítkou.
cestoviny ak sú vhodne pripravené mám naozj rád