Minútová polievka fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 9. januára 2011
Minútová polievka (fotorecept)
Foto: alexdidi

Túto polievočku robila už moja babička a patrí k mojim obľúbeným, pretože je veľmi dobrá a pritom aj veľmi, veľmi rýchla. Odtiaľ aj ten Zobraziť celý popisTúto polievočku robila už moja babička a patrí k mojim obľúbeným, pretože je veľmi dobrá a pritom aj veľmi, veľmi rýchla. Odtiaľ aj ten názov. A pripravíte ju (aj keď nie práve za minútu) do 15 minút. Jednoduchá a chutná zároveň.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 zväzok
3 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1,5 l
2 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť vodu, vegetu a petržlenovú vňať. Mrkvu očistíme a narežeme na tenké šikmé plátky. Krátko opečieme na olivovom oleji. Mrkvička v pôvodnom recepte nebola, ale ja ju pridávam aj kvôli farebnosti.

    Minútová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám varí petržlen a zároveň opeká mrkva, pripravíme si závarku. Na masle opražíme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme vajíčka a urobíme riedku praženicu.

    Minútová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vývaru pridáme mrkvu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

    Minútová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Petržlen vyberieme a zavaríme vaječné halušky. Stačí povariť minútku a môžeme podávať.

    Minútová polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mamina2
tak toto isto vyskušam, vyzera to velmi lahodne a aj deti maju taketo polievky radi...dakujem za tip
alexdidi
@mamina2 , máš pravdu moje deti niekedy, teraz vnúčatá ju zbožňujú, ale aj dospelým veľmi chutí....
diabambulka
nooo tak to vyzerá výborne ako sa hovorí chutne a rýchlo, zaujalo ma to hlavne pre tie vaječné halušky, vyskúšam, spýtam sa do tej zásmažky pridáme všetky tri vajíčka a potom z nich urobíme tie halušky? ak áno varíš ich osobitne alebo ich zavaríš rovno do polievočky:-)
alexdidi
@diabambulka , do zásmažky dáš všetky vajíčka a urobíš riedšiu praženicu a potom hneď zaváraš priamo do polievky pomocou lyžice alebo lyžičky halušky akej veľkosti chceš. Ja mám radšej menšie.
jaja53
jaj robis chute,ja som strasne polievkova.Tak si ju ukladam .:)
marianne69
..aj ja som polievkova,specialne od oktobra do leta,polievku mame kazdy den.Ta zavarka do nej ma zaujala,urcite vyskusam.(KK)
cica2
polievočka vyzerá supér, ukladám:)....ešte sa chcem opýtať koľko receptov môžem mať uložených vo svojej kk?.....lebo som tu našla toľko dobrých receptov ( a už aj skvelých ľudí) :)
alexdidi
@cica2 , nuž to je skôr otázka pre redakciu, ale myslím, že KK nie je nijako obmedzená...aj ja ich mám už neúrekom a stále pribúda. Veľa z nich som však už aj odskúšala a k mnohým sa znovu vraciam.
diabambulka
ahoj, dnes sompolievočku vyskúšala a naozaj je minútová presne do bodky ako píšeš a tie halušky boli zaujímavé, chutila nám a určite sa k nej ešte vrátim a vymením akurát zeleninu a zase bude iná minútová:-) ďakujem pošlem mail hneď kamoškám na superrýchlu polievku ak dovolíš:-)
laurisia
Už som j robila niekoľkokrát, je naozaj veľmi chutná. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia