Foto: monnikk
Recept na tento likér som našla v nejekom časopise a keď som ho robila prvý krát pred pár rokmi na vianoce tak do vianoc Zobraziť celý popisRecept na tento likér som našla v nejekom časopise a keď som ho robila prvý krát pred pár rokmi na vianoce tak do vianoc som ho musela robiť ešte dvakrát :-D. Má veľmi podobnú chuť ako vaječný, ale je taký jemnejší.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Dáme si variť 1/2 litra mlieka.
-
3
Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame vanilkový puding.
-
4
Keď mlieko vrie vlejeme zvyšné mlieko s pudingom a uvaríme.
- 5
V miske vymiešame žltka, vanilkový a práškový cukor (dnes som robila s kryštálovým...len som potom musela hotový likér precediť cez sitko, aby nemal v sebe hrudky)
- 6
Do vyšľahaných žĺtkov prilejeme rum.
- 7
Rum s vymiešanými žltkami vlejeme do uvareného pudingu a necháme prejsť varom. Odstavíme a ešte asi 1 minútu miešame.
- 8
Po vychladnutí nalejem do filiaš a uzatvoríme. Ja skladujem v chladničke.
- 5
Diskusia k receptu