
Pečený králik
Zkoušela jsem víc receptú na přípravu králíka, ale tento se nám nejvíc osvědčil.

Jablká v župane
Velmi jednoduché jedlo, rýchla príprava ako sladký dezertík robím vždy, keď mám chuť na niečo...

Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“
Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej...

Pečená krkovička pod kyslou kapustou
Nemala som moc času-tak krkovica sa piekla i s kapustičkou.

Smažené sýrové kuličky
Sýr nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mírně osolíme a opepříme, a postupně...

Ružičkový kel jednoducho a chutne
Určite nie som vegetarián, ale je viacero druhov zeleniny a spôsobov jej úprav, ktoré môžem...

Rýchly šalát z krabích tyčiniek
Rýchla večera alebo studený pracovný obed, či pohostenie pre nečakanú návštevu - tento šalátik to zachráni....

Kuracie stehná na cibuli
Doma máme radi kuracie mäso a tak si z neho vymýšľam recepty sama. Zatiaľ boli všetky...

Krevetové rizoto
Veľmi jednoduchý a osvedčený recept, chute sa dajú rozmanite upravovať.

Šneci s drcenými rajčaty, česnekem a tofu
Taky je máte rádi? Já ano, ale popravdě se salámem, tvrdým sýrem to nemá chybu...

Nakladaná zelenina
Snažím sa zavariť všetko , čo sa mi v záhrade urodí. Akurát karfiol som musela...

Bravčové závitky s kyslou kapustou a super omáčkou
Tento recept mám z časopisu život ešte z roku 2003, bol tam pod názvom "Štiavnické mešce",...

Maďarský jablkový koláč
Recept mám z www. mnamkyrecepty. sk . Ak tu už takýto istý koláč je, tak...

Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...

Fúkaná praženica
Rýchle, sýte, chutné. Keď už zhola neviete čo navariť, tak toto vždy zaberie....

Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...

Orechovo-tvarohový linzer
Uvedené surovíny na prvé cesto zhnetieme a odložíme do chladu, kým si pripravíme plnku a suroviny...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Pilaf - národné jedlo Bulharska
Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Rýchla misa pre návštevu
Keď sa Vám návšteva ohlási na poslednú chvíľu, treba vybrakovať chladničku a spraviť aspoň nejaké občerstvenie....

Hríbová omáčka
Tento recept patrí do tradičnej kuchyne môjho manžela. V ich rodine sa táto kyslá hríbová omáčka...

Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou
Výborné pečivo na raňajky či desiatu do školy deťom, ale pochutia si aj dospeláci. ...

Moja prvá vianočná orechová torta
Mala som vždy rešpekt pred pečením torty. V podstate ani nepatrí medzi moje obľúbené dezerty, ...

Negerschnitten - čierny zákusok
Tento recept mám z Rakúska, dala mi ho jedna 86-ročná babička, ktorá ho aj urobila...

Roláda z mletého mäsa
Túto roládu robievam už roky je velmi dobrá za tepla ale aj za studena ...

Čokoládové chrumkavé koláčiky od Nigelly Lawson
Je to rýchle, veľmi dobré, je toho veľa a ešte to aj dobre vypadá...

Šalát s červenou cviklou a kozím syrom
Cviklu varíme v osolenej vode so zväzkom tymianu a celými strúčikmi cesnaku do mäkka asi hodinu...